Festival MEtno

Međunarodni etno festival Metno, u organizaciji Folklornog ansambla Tempet, prvi put je održan 2008. i od tada do danas postao je jedna od najposjećenijih manifestacija Makarskog kulturnog ljeta. Zbog velikog broja događanja u ljetnoj sezoni, od 2020. se organizira u rujnu. Festival se sastoji od dva dijela: zanimljivih glazbenih večeri u predivnom ambijentu Spomenika Revolucije na Glavici te popratnog programa koji se odvija u dvorani Arte.

Na platou na Glavici proteklih su se godina izmijenili brojni hrvatski i inozemni izvođači među kojima i veterani MEtna Mojmir Novaković i Kries, Kopito, Cinkuši, Gustafi, braća Teofilović, svestrani umjetnik i čarobnjak na gitari Miroslav Tadić, Kultur Shock iz Seattlea, Spacca Neapolis iz Napulja, Mostar Sevdah Reunion i mnogi drugi. Za video ugođaj svake godine je zadužena Lina Rica, nagrađivana multimedijalna umjetnica iz Makarske.

Zahvaljujući svima njima, a uz veliki entuzijazam članova Tempeta, Makarska je postala omiljena destinacija ljubiteljima etno glazbe.

https://www.facebook.com/MEtno-135782083642326

https://www.facebook.com/FA-Tempet-243147412362122