Socijalna skrb

Prava iz socijalne skrbi koja osigurava Grad Makarska, uvjeti i način njihova ostvarivanja, korisnici socijalne skrbi i postupak za ostvarivanje tih prava utvrđeni su Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 10/16, 8/18, 9/18, 20/18, 20/19).

Prava iz ove odluke može ostvariti podnositelj zahtjeva, hrvatski državljanin koji ima prijavljeno prebivalište na području Grada Makarske kontinuirano 5 godina, računajući unazad od dana podnošenja zahtjeva.

Iznimno od čl. 3 ove Odluke, pravo na novčani poklon Grada Makarske roditelj novorođenog djeteta može ostvariti hrvatski državljanin s prebivalištem  na području Grada Makarske od najmanje jednu godinu unazad od podnošenja zahtjeva, ako je u prošlosti imao prebivalište na području Grada Makarske u razdoblju od najmanje 5 godina.

Ovisno o vrsti socijalne pomoći podnositelj može ostvariti pravo na: financiranje i sufinanciranje cijene boravka programa vrtića, sufinanciranje troškova stanovanja, pomoć za prehranu, doživotnu skrb, besplatnu učeničku marendu, sufinanciranje kupnje školskih knjiga, sufinanciranje kupnje školskog pribora, sufinanciranje troškova učeničkih putovanja, sufinanciranje kupnje opreme za osobe s invaliditetom, naknadu za troškove prijevoza do Kliničkog bolničkog centra Split - Podružnica Zagvozd i natrag, novčanu potporu roditelju/staratelju djeteta vrtićke dobi, pomoć za podmirenje pogrebnih troškova te poklon bonove za Uskrs i Božić (umirovljenici).

Odluka o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o I. izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o II. izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o III. izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o IV. izmejnama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o V. izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Odluka o VI. izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.