- weather icon

Maškare pomažu učenicima

08.02.2011.

9.2.2011.


Piše Jasna Morović


Maturanti Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića i Srednje strukovne škole Makarska, njih 200-tinjak, već su zajedno organizirali nekoliko predmaturalnih zabava i na taj način 'zaradili' oko pet tisuća kuna.
No, potrebe su veće, od Grada će dobiti nešto kao i od sponzora, ali ne koliko im uistinu treba. Grad Makarska našao je način kako im pomoći, a da svi budu zadovoljni.
Maturantima je povjerena organizacija Plesa pod maskama u discu Plaža 12. veljače. Grad će osigurati tehničku podršku, a učenici završnih razreda makarskih srednjih škola pobrinut će se za glazbu, karaoke, a prihod od naplate ulaznica, 10 kuna za svakoga, priložit će u svoj maturalni fond.
Sandra Vranješ, stručna suradnica za kulturu u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske, kaže kako su maturanti rado prihvatili ovu ponudu Grada i Turističke zajednice. Svaki tjedan dolaze na sastanke koji se organiziraju oko karnevala i vjeruje da će sve uroditi plodom.
Od samih maturanata iz dviju škola Matee Grljušić i Rafaela Kržanića također smo dobili potvrdu kako je prijedlog o zaradi preko maškara pun pogodak. Iako su ovih dana okupirani pripremom državne mature, a maturalna zabava je tek u lipnju, vjerojatno će smisliti kreaciju i naći vremena svojom mladošću i veselošću začiniti ne samo Ples pod maskama već i karnevalsku povorku.

makarska logo