11°C weather icon

Makarska šampion turizma

02.09.2007.

„Makarska šampion turizma“- osvanuo je naslov u Večernjem listu, u nedjelju 01. rujna 2007. Naime, Makarska je šampion Večernjakove turističke patrole za 2007. godinu.

Večernjakovi novinari i reporteri patrolirali su kroz 49 turističkih mjesta na cijelom Jadranu tijekom srpnja i kolovoza. Sa ukupno 91-im bodom Makarska je u konačnici pobjednik, a s bodom manje našli su se Poreč, Dubrovnik i Rab. Od ukupno deset kategorija- uređenost i čistoća mjesta, smještaj, ugostiteljska ponuda, zabavni i noćni život, ponuda sporta i rekreacije, kulturni sadržaji i manifestacije, uređenost i opremljenost plaže, ponude suvenira, prisutnosti na webu i opći dojam i gostoljubivost, Večernjakova ekipa reportera posebno je oduševljena zabavnim i noćnim životom, ponudom u restoranima,te zabavom općenito.

Posebnu pohvalu dobile su ljetne manifestacije među kojima se najviše ističu Ribarske noći; „Posebno treba istaknuti makarske Ribarske noći u kojima turisti mogu uživati ne samo u ribljim specijalitetima nego i u odlično osmišljenim natjecanjima. Tamošnje ribarske noći nalikuju na nekad popularne Jadranske susrete, pa se turisti natječu u guranju kola od vinskih bačava, hodanju po gredi iznad mora itd. Nezaobilazan je i makarski ljetni karneval koji se održava početkom kolovoza kao i revijalna nogometna utakmica između debelih i mršavih Makarana, te još drugih zanimljivih zabavnih i kulturnih događanja.“ Kao odlično iskorišteni dio turističke ponude ističu se i organizirani izleti na Biokovo, njegove prirodne ljepote, ljepota krajolika i raznovrsnost sadržaja.

Ova laskava nagrada turizmu grada Makarske i njegovim djelatnicima može biti kruna ovogodišnjeg rada i ulaganja, a ujedno i motivacija za daljnjim napretkom. Direktor Turističke zajednice Grada, Tonči Lalić također je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom turističkom sezonom i nagradom Večernjeg lista. Inače ovo je već treći put da je Makarska prva u Večernjakovoj turističkoj patroli.

makarska logo