Gradonačelnik Jure Brkan povećao broj i iznos studentskih stipendija: Raspisan natječaj za 35 stipendija koje će iznositi 1000,00 kuna mjesečno

Odlukom gradonačelnika Jure Brkana povećan je iznos i broj stipendija koje makarski studenti dobivaju u 4 kategorije: oni koji studiraju na deficitarnim fakultetima, studenti slabijeg imovnog stanja, studenti umjetničkih studija i uspješni studenti. Tako će od akademske godine 2017./2018. studenti s područja Makarske, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, umjesto dosadašnjih 800,00 kuna mjesečno dobivat stipendiju u iznosu od 1000,00 kuna, a ove godine bit će dodijeljene i 3 stipendije više. Od njih ukupno 35, Grad Makarska će dodijeliti 15 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, 8 stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 4 stipendije studentima umjetničkih sveučilišnih studija i 8 stipendija uspješnim studentima.


-Ono što smo najavljivali to i radimo, kako u drugim segmentima tako i kad su u pitanju mladi. Bez ulaganja u mlade, u njihovo znanje, ne možemo očekivati nikakav napredak i zato je na nama stvarati bolje uvjete. Stoga smo, u skladu sa našim mogućnostima, u odnosu na prošlu godinu povećali i broj stipendija i njihov iznos: umjesto dosadašnje 32, ove smo godine raspisali natječaj za 35 stipendija te iznos stipendije sa 800,00 kuna podigli na 1000,00 kuna mjesečno. Vjerujem da ćemo time obradovati naše studente, a posebno roditelje kojima bilo kakva financijska pomoć zasigurno puno znači, izjavio je povodom raspisivanja natječaja gradonačelnik Jure Brkan.

Natječaji za dodjelu stipendija i obrasci za prijavu dostupni su na poveznici makarska.hr/hr/otvoreni-natjecaji-i-pozivi/46
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.