9°C weather icon

Javni poziv za prijavu kandidata na natječaj za dodjelu nagrada volonterima

25.09.2019.

 Povodom obilježavanja Dana grada Makarske pozivamo sve organizatore volontiranja i volontere da se prijave na Natječaj za volontere 2019.

Savjetovalište Lanterna u partnerstvu s Gradom Makarska treću godinu organizira svečanu dodjelu nagrada najzaslužnijim volonterima, ali i organizatorima volontiranja s područja grada Makarske.
Volontiranje nije novost, mnoge organizacije u našem gradu godinama uspješno organiziraju volonterski rad i uključuju veliki broj volontera. Volonteri svojim nesebičnim radom doprinose rastu i razvoju svake društvene zajednice i njihova uloga je sve važnija u modernom svijetu. Njihovu važnost najbolje opisuje citat Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni već zato što su neprocjenjivi.“
Zainteresirani organizatori volontiranja mogu nominirati vlastitu organizaciju, neku drugu organizaciju (za koju smatraju da bi trebala biti nominirana) te svoje volontere za nagradu volontiranja tako što će ispuniti Obrazac za prijavu volontera ili organizatora volontiranja i isti dostaviti mailom ili poslati poštom na adresu:
Savjetovalište Lanterna
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
e-mail: savjetovalište.lanterna@st.t-com.hr
Na natječaj se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) najkasnije do 10. listopada 2018.godine.
O dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo od 5 (pet) članova. Svečana dodjele Nagrade volonterima 2019. bit će održana dana 21. listopada 2018. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati.

Uvjeti za prijavu kandidata i Obrasci za prijavu nalaze se na web stranici Savjetovališta Lanterna i na stranicama Grada Makarska (klikni ovjde za preuzimanje obrazaca)

Nadamo se da ćete podržati našu inicijativu i veselimo se Vašem odazivu!

 

makarska logo