Zelena čistka 23. travnja: Akcija čišćenja na poluotocima Sv. Petru i Osejavi te predjelu Cvitačka od 8 do 11 sati

Jednodnevna akcija čišćenja Zelena čistka, koja je dio globalne akcije World Cleanup, održat će se 23. travnja u subotu od 8 do 11 sati. Čistka se organizira u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlja, a obuhvatit će poluotoke Sv. Petar i Osejavu te predio Cvitačka.
Mjesto okupljanja za akciju čišćenja Sv. Petra je u 8 sati ispred PŠRD Arbuna, za one koji će se odazvati akciji na Osejavi u Parku dr. fra Jure Radića u 8 sati, a za one koji će čistiti Cvitačku ispred beach bara Buba s početkom u 9 sati.
Osim navedenih lokacija, u organizaciji Javne ustanove Park prirode Biokovo Zelena čistka obuhvatit će 3 lokacije: područje ulazne recepcije Parka, šire područje oko planinarskog doma "Vošac", vrh Vošac, te područje oko vrha Sv. Jure. Djelatnicima JU Park prirode Biokovo tradicionalno će pomagati Hrvatsko Planinarsko društvo Biokovo i Speleološko- alpinistički klub Ekstrem. U znak podrške akciji, kao i svake godine, pridružit će se i djelatnici makarskih škola i vrtića koji će čistiti svoja dvorišta.