Završna konferencija projekta: Obilježen završetak radova na projektu Energetske obnove Podtribinskog prostora glavnog terena Gradskog sportskog centra Makarska

Na Gradskom sportskom centru Makarska danas je upriličena završna konferencija projekta Energetske obnove Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a na adresi Franjevački put 2.
Kompleks GSC-a centralno je mjesto sporta i rekreacije, djece i mladih te su ova ulaganja od iznimnog značaja za čitavu lokalnu zajednicu.

O projektu Energetske obnove Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a na adresi Franjevački put 2, nositelja Grada Makarska, govorila je ravnateljica JU MARA Lidija Vukadin Vranješ. Projekt je ukupne vrijednosti 3.933.763,75 kn od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 1.452.334,25 kn temeljem prijave na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvor energije u zgradama javnog sektora. Uz to, 1.028.767,88 kn osigurano je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a temeljem na Javni poziv Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, što ukupno čini 2.481.102,13 kn bespovratnih sredstava. Namjena objekta je nestambena, te je izgrađen 1979. godine. Objekt se sastoji od suterena, prizemlja i kata. Unutar objekta su smještene prostorije sportskih udruga, uredske prostorije, sanitarni čvorovi, hodnici, garderobe, caffe bar, kuglana i kotlovnica. Objekt spada u energetski razred D.

Sukladno Glavnom projektu energetske obnove izvedene su sljedeće aktivnosti:
Toplinska izolacija vanjskih zidova s toplinskom izolacijom, kamenom mineralnom vunom debljine d=10 cm, zamijenjena je postojeća vanjske drvena stolarija s novom PVC s trostrukim izolirajućim staklom i metalnom bravarijom s novom aluminijskom stolarijom s trostrukim izolirajućim staklom, provedena je toplinska izolacija kosoga krova s toplinskom izolacijom, kamenom mineralnom vunom debljine d=16 cm u pogledu sa završnom obradom pogleda s gipskartonskim pločama, toplinska izolacija poda prema vanjskom prostoru s toplinskom izolacijom, kamenom mineralnom vunom debljine d=16 cm u pogledu sa završnom obradom. Navedene radnje rezultirale su prelaskom zgrade iz trenutnog energetskog razreda D u energetski razred C, ostvarivanjem ušteda od 61,31% potrebne energije za grijanje objekta i 20,83% primarne energije za potrebe objekta te ukupnim smanjenjem emisije CO2 u javnim zgradama i poboljšanjem estetskog izgleda zgrade za korisnike zgrade i građane grada Makarske.

Presijecanjem vrpce gradonačelnik Grada Makarske Jure Brkan i ravnatelj JU Gradski sportski centar Makarska Joško Kosović simbolično su obilježili završetak radova na energetskoj obnovi GSC-a uz nazočnost predstavnika javnog i sportskog života grada Makarske te predstavnika trenera i igrača Škole nogometa Zmaja, članova AK Sveti Marko predvođenih reprezentativkom Hrvatske Klarom Andrijašević.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.