Završene trodnevne radionice i natjecanja na temu promatranja biljaka

Prošlog petka završene su trodnevne radionice i natjecanja na temu promatranja biljaka koje su u Makarskoj održane u sklopu prekograničnog projekta ,,Put endema''. Radionice su prve aktivnosti Grada Makarske u sklopu projekta koji se provodi u suradnji s projektnim partnerima Javnim poduzećem Hutovo blato iz BiH i Javnim poduzećem za upravljanje morskim dobrom iz Crne Gore.

Na trodnevnim radionicama i natjecanjima o promatranju biljaka od 15. do 17. prosinca  sudjelovalo je preko 60 učenika Srednje strukovne škole. Radionice u organizaciji tvrtke Biota koncipirane su od edukativnih prezentacija i interaktivnih igara, a najveću pažnju izazvala su natjecanja uz pomoć mobilne aplikacije pod nazivom ,,Pronađi svog endema'' održana u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina.

Projekt je Put endema (Endemix Pathway – Epath) financiran je u sklopu IPA II sredstava Europske unije, a njegova ukupna vrijednost prelazi 1.500.000,00 eura. Cilj projekta je kreiranje zajedničke turističke ponude u tri zaštićena područja kroz promociju prirodnih (endemskih vrsta) i kulturnih vrijednosti  i to u Parku prirode Hutovo blato rezervatu prirode Tivatska Solila te Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.