Završen literarni natječaj "Materina torta": Proglašenje 3 najbolja rada 24. studenog na svečanosti povodom Dana torte makarane

Nakon završetka literarnog natječaja za učenike srednje škole pod nazivom ''Materina torta'', Povjerenstvo za izbor donijelo je odluku o 3 najbolja rada koja će biti proglašena i nagrađena bogatim nagradama na svečanosti povodom Dana torte Makarane 24. studenog 2017. godine u hotelu Miramare.

Tema natječaja, koji je bio otvoren od 24. listopada do 3. studenog, bila je vezana uz literarni osvrt učenika na tradicijsku kuhinju i običaje naših predaka u lokalnoj sredini: kako su jeli naši stari, način pripreme tradicijskih slastica, okusi i mirisi djetinjstva...

Školsko povjerenstvo koje čine profesori hrvatskoga jezika izabralo je pet radova, nakon čega je Povjerenstvo za izbor odlučilo o tri najbolja. Članovi Povjerenstva bili su: Ankica Ravlić, prof., Ivan Ivanda, prof., Dražana Filipović, prof. i dipl.knjiž., Sandra Vranješ, dipl.oec.,savjetnica za kulturu (Grad Makarska) i Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku.

Natječaj je, povodom obilježavanja Dana grada Makarske (24. listopada) i održavanja manifestacije Dana torte makarane, raspisao Grad Makarska u suradnji sa Srednjom školom fra Andije Kačića Miošića i udrugom Ruke za bolju Makarsku.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.