Zaštita Sv. Petra: Nema više ugostiteljskih objekata, odbijen i zahtjev za adrenalin park

Zaštita Sv. Petra bila je jedna od tema koju su vijećnici otvorili za vrijeme aktualnog sata prošle sjednice Gradskog vijeća održane jučer(ponedjeljak) elektroničkim putem.

Naime, vijećnicu SDP-a Jagodu Martić zanimalo je kakva je sudbina ,,spornog objekta na Sv. Petru'' koji je zadnjih godina bio česta tema medija, oporbe i civilnih udruga.

-Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja donijelo je odluku o ukidanju koncesije na koje se poduzeće koje dobilo koncesiju žalilo.  Ta žalba je proslijeđena je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje je odbilo žalbu i odlučilo u korist Grada Makarske. Tim se ispunjeni svi uvjeti da se taj objekt i ukloni. Stranka je u međuvremenu pokrenula upravni spor, ali to nije prepreka da se sporni objekt ukloni. Iz ovoga smo izvukli veliku pouku, a to je da Sveti Petar mora ostati nedirnut. Ovakvi slučajevi neće se više ponavljati u Makarskoj, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ podsjetivši da je i Gradsko vijeće prema Županiji Splitsko-dalmatinskoj uputilo zahtjev za većom zaštitom makarskog poluotoka.

 

Cijeli grad bruji o adrenalinskom parku na Sv. Petru. Molim gradonačelnika da nam kaže o čemu se radi, je li to privatni ili neki gradski projekt, pitala je oporbena vijećnica Gordana Muhtić.

-Vezano za adrenalinski park znam samo jednu informaciju. Da je u Grad Makarsku davno došao zahtjev za utvrđivanje posebnih uvjeta i da je Grad takav zahtjev odbio jer nije previđeno prostorno planskom dokumentacijom Grad Makarske. To je što se tiče Grada davno završena priča, a da netko to stvarno želi, može bilo kada provjeriti u Gradu Makarskoj. Ali, onda se ne bi moglo špekulirati o adrenalinskom parku, prodaji pomorskog dobra…i drugim temama koje dobro dođu oporbi. Predizborno je doba, to mi je jasno, ali bilo bi dobro da je barem 10%  istine u svemu tome, izjavio je gradonačelnik.

 

 

 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.