Zastava Makarskog kulturnog ljeta podiže se 1. srpnja u 21 sat: Svečano otvaranje i Musica moderata na Kačićevom trgu

Na Kačićevu trgu sutra s početkom u 21 sat otvaranje je Makarskog kulturnog ljeta 2014. U svečanosti otvaranja sudjelovat će Gradska glazba Makarska, nekoliko skupina FA Tempeta i Tanja Topić. Makarsko kulturno ljeto uz zvuke fanfara službeno će otvoriti Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske. Nakon programa otvaranja je koncert sopranistice Alme Karmelić i poznatog tenora Stefana Kokoškova pod nazivom Musica moderata. Iz Grada Makarske pozivaju ovom prilikom sve sugrađane i goste da zajedno sudjeluju u svečanosti otvaranja Makarskog kulturnog ljeta i sjajnom koncertu. Ova manifestacija, koja se održava po 21. put, bit će, poručuje zamjenik gradonačelnika Miro Družianić, najbogatija i najkvalitetnija do sada.Upriličit će se preko 80 različitih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija na različitim gradskim predjelima.

-Uključit ćemo, nakon dosta vremena i uređenja, najljepšu gradsku pozornicu – poluotočić Sv. Petar što daje poseban šarm Makarskom kulturnom ljetu gdje će se održavati uglavnom kazališne predstave, ali i poneki koncert, nastupit će naša popularna violončelistica Ana Rucner,. Inače, događanja tijekom ljeta podijelili smo na dva dijela; Makarsko kulturno ljeto koje obuhvaća; dramske predstave, izložbe, koncerte ozbiljne glazbe i večeri folklora. I Makarsko zabavno ljeto s dvadesetak manifestacija zabavnog karaktera u kojem dominiraju popularne ribarske večeri te Noć Makra, Kalalarge, Noć Velikog Brda i Zelenke- najavljuje makarski dogradonačelnik Miro Družianić.
U mnoštvu zanimljivih večeri i događanja Družianić izdvaja u zabavnom dijelu Svjetsko prvenstvo u praćkama, humanitarnu nogometnu utakmicu ekipa Debelih i Mršavih, popularni Ljetni karneval…-Posebno bih među raznolikim događanjima naglasio u Kulturnom ljetu 10. Festival klapa uz mandoline i gitare pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, a dogovorili   smo nastupe klapa koje su do sada pobjeđivale i osvajale Zlatnu plaketu.  Jedna od novina je nekoliko jazz nastupa koji su nedostajali gradu, a planiran je i makarski jazz festival. Prava poslastica bit će dvije večeri folklora na kojima će nastupiti dva najbolja folklorna ansambla u ovom dijelu Europe: naš Lado i makedonski ansambl Tanec, a puno kao i svake godine očekuje se od etno festivala „M-etno“. U suradnji s Ministarstvom kulture dogovorili smo tri nastupa naših vrhunskih majstora ozbiljne glazbe: Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta i Hrvatskog baroknog ansambla. Za Makarsko kulturno ljeto je osigurano 500 tisuća kn a dio novca se planira namaknuti i prodajom ulaznica za određene manifestacije kao što su kazališne predstave- naglašava dogradonačelnik Miro Družianić.
Janja Glučina

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.