Započela realizacija projekta uređenja pješačke staze Makarska - Biokovski botanički vrt 'Kotišina'

1.3.2013.Danas je započela 1. faza realizacije projekta uređenja pješačke staze Makarska – Biokovski botanički vrt 'Kotišina'. Ovaj projekt Grad Makarska i JU Park prirode 'Biokovo' aplicirali su prošle godine na javni poziv gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije za bespovratna sredstva iz Programa tematske staze. Prvu fazu projekta financirali su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Makarska, JU Park prirode 'Biokovo' i Turistička zajednica grada Makarske, a ona obuhvaća postavljanje smeđe signalizacije u centru grada te putokaze i informativno-edukativne table duž čitave staze. Tako su danas djelatnici JU Parka prirode 'Biokovo' postavili prve putokaze koji će uvelike olakšati putnicima namjernicima pronalazak i obilazak Botaničkog vrta 'Kotišina'.

2. faza realizacije, koju namjeravamo također prijaviti na Javni poziv SDŽ iz Programa tematske staze 2013. koji je trenutno aktualan, predviđa izgradnju odmorišta – vidikovca s dvije drvene klupe, stolom i kantom za otpatke te sjenicom od drvene konstrukcije.

Uređenje tematske pješačke staze Makarska – Biokovski botanički vrt 'Kotišina' ima za cilj obogaćivanje i poboljšanje turističke ponude grada Makarske, promoviranje i poticanje aktivnih vidova turizma, odnosno rekreacije.Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.