Zajednička sjednica Gradskih poglavarstava Makarske I Vrgorca

15.4.09.


U makarskom hotelu Park jutros je održana zajednička sjednica Gradskih poglavarstava Makarske i Vrgorca na čelu s gradonačelnicima Markom Ožićem Bebekom i Borisom Matkovićem, a čiji se dnevni red sastojao od dvije točke:

1. Rasprava o sanaciji državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) te donošenje zaključka o istoj;

2. Rasprava o aktivnostima vezanim za Gospodarsku zonu „Ravča“.

Rasprava o sanaciji državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) te donošenje zaključka o istoj;
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Makarske Marko Ožić Bebek je u uvodnom izlaganju naveo da su gradonačelnici Vrgorca i Makarske, po Zaključku zajedničke sjednice od 16. veljače 2009. g, nazočili sastanku kod Hrvatskih cesta u Zagrebu vezano za dogovaranje detalja za početak sanacije državne ceste D512. Na sastanku je dogovoreno da se kreće s rekonstrukcijom 12 km navedene ceste. Sanaciju dijela ceste potrebno je izvršiti do početka turističke sezone zbog velike frekvencije prometa navedenom trasom u ljetnom razdoblju.
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković dodao je da se rekonstrukcija navedenih 12 km uglavnom odnosi na dio od Makarske prema Stupici na čvor Ravča (križanje D512 i D62, kod crkve u Ravči).
Zaključak navedene točke je kako će gradska poglavarstva Makarske i Vrgorca tražiti od Hrvatskih cesta u Zagrebu hitni postupak sanacije državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) i čvora Ravča (križanje D512 i D62, kod crkve u Ravči) da početka turističke sezone.
Rasprava o aktivnostima vezanim za Gospodarsku zonu „Ravča“
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Makarske Marko Ožić Bebek je u uvodnom izlaganju naveo da je grad Makarska ograničen prostorom kako morem, tako planinom Biokovo, a da grad Vrgorac ima dovoljno prostora za izgradnju jedne gospodarske zone koja bi, zbog 2 koridora, petlji i blizine luke Ploče, svim gospodarstvenicima kao i gradovima Makarskoj i Vrgorcu mogla biti razvojno zanimljiva.
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković najavio je prezentaciju dokumentacije Gospodarske zone „Ravča“ koja će biti predstavljena članovima Poglavarstva i gospodarstvenicima nakon sjednice Poglavarstava, a na njoj će se izložiti mogućnosti i prednosti Gospodarske zone „Ravča“.

Osim dvije navedene krucijalne teme predsjednici oba Gradska poglavarstva osvrnuli su se na jednu lijepu zajedničku akciju koja se već prošle godine u turističko-prezentacijskom smislu pokazala veoma uspješnom, a to je prezentacije vrgoračkog branda - vrgoračke jagode u Makarskoj. Navedena prezentacija održat će se za vrijeme održavanja teniskog turnira „MAKARSKA LADIES OPEN 2009.“ koja će, u isto vrijeme, omogućiti promoviranje ovog vrgoračkog proizvoda i uljepšati ovu značajnu manifestaciju.

Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković istaknuo je i niz akcija koje Grad Vrgorac pokreće vezano za organizaciju poljoprivrede koje će također imati veliki utjecaj za povezivanje ova dva grada i po tom pitanju.

Cilj zajedničke suradnje Grada Makarske i Grada Vrgorca je ostvarivanje svih projekata, bilo infrastrukturalnih, gospodarskih, kulturnih ili turističkih koji će doprinijeti poboljšanju svih životnih interesa građana ova dva grada.

Nakon sjednice održan je i sastanak sa gospodarskim subjektima grada Makarske na kojemu je gradonačelnik Vrgorca Boris Matković predstavio gospodarsku zonu Ravča za koju su nazočni gospodarstvenici iskazali osobit interes.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.