Vodopad na Nuglu

20.01.10.


Piše: Ivo Ćurković
Foto Katarina Ćurković


Prošlog vikenda kada je bilo obilje kiše pojavile su se i rijetko viđene ljepote. Jedna od njih je svakako vodopad kod plaže Nugal. Velika količina kiše pretvorila je potok na Osejavi u pravu bujicu koja na kraju završava vodopadom. Dio naših sugrađana koji su i ranije znali za ovaj vodopad prošetali su do Nugla da bi vidjeli ovu ljepotu. Bilo je tu i slučajnih namjernika i prolaznika koji su zastali i uživali u rijetkoj prirodnoj pojavi. Svi koji su vidjeli vodopad ostali su zatečeni da ovakva prirodna pojava postoji ovdje neposredno pored nas.
Naravno da je šteta što potok nije stalan i što su ovolike količine padalina rijetke pa se ovaj prirodni fenomen rijetko može vidjeti. Pravi zaljubljenici u prirodu kažu da bi bilo dobro da i nema većeg broja posjetitelja jer bi se i ovo možda komercijaliziralo, a onda od ljepote ništa.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.