Veliki uspjeh Glazbene škole Makarska: Anti Selaku prva nagrada u Kanadi

Učenik Glazbene škole Makarske u klasi profesora Dalibora Boljuna, mladi harmonikaš Ante Selak, osvojio je jučer prvu nagradu na međunarodnom natjecanju harmonikaša održanom u gradu Victoria u Kanadi.U pitanju je zapravo svjetski kup u harmonici, na kojem je sudjelovalo preko 200 harmonikaša iz cijelog svijeta, među kojima je Ante Selak zastupao Hrvatsku u najmlađoj kategoriji. Osvojivši 97 od mogućih 100 bodova, mladi Makaranin je proglašen najboljim u svojoj konkurenciji te je rezultatom stekao pravo nastupa na završnom gala koncertu.
Ovim velikim rezultatom i službeno je zaključena školska godina 2012/2013. koja je makarskoj glazbenoj školi donijela mnogo uspjeha. Naime, učenici i nastavnici donijeli su u protekloj školskoj godini velike 42 nagrade – od čega čak 33 na međunarodnim natjecanjima, pet na državnim te četiri na regionalnim natjecanjima. Od toga, 24 puta su makarski glazbenici nagrađivani prvom nagradom, sedam puta drugom te 11 puta trećim nagradama što je, kako će kazati ravnatelj Željko Vlaho, jedinstven pothvat za ovu regiju. – Ovo je jedan od najvećih uspjeha Glazbene škole Makarska još od 1986. godine kada je škola osnovana, a sam rezultat je plod predanog, samozatajnog rada i našeg učenika i više nastavnika ove škole, prokomentirao je  Željko Vlaho, zahvalivši se Gradu Makarska, Turističkoj zajednici, Hotelima Makarska, Vodovod d.o.o te tvrtci Premis koji su omogućili sudjelovanje učenika i nastavnika u natjecanju na drugom kraju svijeta.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.