Veliki uspjeh Ane Marije i Zvonka

26.6.09.

U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Makarske danas, 26. lipnja 2009., u zgradi Gradskog poglavarstva upriličen je prijem Ane Marije Matutinović i Zvonimira Puharića. Nekadašnje štićenike Udruge Sunce su primili gradonačelnik Marko Ožić Bebek i njegov zamjenik Ivan Ivanda, a u nazočnosti predsjednice Povjerenstva Julije Efendić Milunović, predsjednice Udruge Sunce Olivije Ravlić, defektologa Ognjena Vele te roditelja. Razlog prijema vrlo je značajan, a to je veliki uspjeh ovih mladih ljudi kojeg su ostvarili završavanjem srednjoškolskog obrazovanja.
Ana Marija Matutinović PRVA je osoba sa Downovim sindromom u povijesti makarskog srednjeg školstva koja je, po redovitom programu, uspješno završila školovanje i maturirala dok je Zvonimir Puharić sa dijagnozom cerebralne paralize također ostvario isti uspjeh. Oboje su završili srednju strukovnu ugostiteljsku školu za pomoćnog kuhara i slastičara.
Na ovom izvanrednom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Bebek, a kao podršku te poticaj za daljnji uspjeh, darovao je digitalne fotoaparate. Istaknuo je kako je ovo velik korak i za štićenike i za roditelje te pohvalio besprijekorni rad i djelovanje Udruge Sunce u gradu Makarskoj. Naglasio je kako će Grad Makarska i dalje pomagati Udruzi, a uspješnim štićenicima u daljnjem pronalasku posla.
Ponosni roditelji zahvalili su se ravnatelju škole Bobanu, ali i velikoj podršci i doprinosu defektologa Ognjena Vele.
I Ani Mariji i Zvonku žao je što je srednjoškolsko obrazovanje završilo, a Zvonko ističe kako mu je želja nastaviti dalje.


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.