Velika ulaganja na Gradskom sportskom centru: Radovi na izmještanju kanalizacije za sportsku dvoranu bit će završeni u svibnju

Na Gradskom sportskom centru nastavljaju se ulaganja u infrastrukturu, a vrijednost trenutnih radova iznosi 500.000,00 kuna. Nakon velikih ulaganja u uređenje okoliša, u tijeku su radovi na izmještanju kanalizacije za Gradsku sportsku dvoranu koji bi trebali biti završeni u roku od 40 dana.
Podsjetimo, aktualnu gradsku upravu dočekao je sudski spor i privremena sudska zabrana korištenja dijela postojećih instalacija za odvod fekalnih i oborinskih voda Gradske sportske dvorane. Suočena sa problemom zatvaranja objekta, aktualna gradska uprava u kratkom je roku uspjela izraditi sve projekte i ishodovati građevinsku dozvolu za izmještanje spornih instalacija kako bi omogućila normalno funkcioniranje gradske sportske dvorane.
-U ovu nezavidnu situaciju doveo nas je nemar bivše vlasti koja je ignorirala privremenu sudsku mjeru i nije tražila nikakvo alternativno rješenje. Znajući da ne smijemo dozvoliti da naši građani i sportaši budu taoci ove situacije, u iznimno kratkom roku uspjeli smo naći zamjensko rješenje i krenuli smo odmah u realizaciju ovog projekta. Što je najvažnije, na način da makarski sportaši gotovo i nisu osjetili ovaj problem, rekao je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ naglasivši da je ova investicija samo dio većih ulaganja u Gradski sportski centar.
Naime, u posljednjih nešto više od godinu dana aktualna gradska uprava uložila je preko 300.000,00 kuna u radove na uređenju okoliša – uređenje sjeverozapadne strane Gradskog sportskog centra i postavljanje zaštitne ograde u dužini od 150 metara. Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Makarske i ravnatelja Gradskog sportskog centra Joška Kosovića, izgrađena su i dva igrališta za cageball i novo igralište za djecu ''Igrograd''.
-Ova gradska uprava preoznala je važnost revitalizacije cijelog kompleksa Gradskog sportskog centra u koji u zadnje četiri godine nije bilo značajnijih ulaganja. Uz sredstva koje smo uložili u uređenje okoliša, izmještanje kanalizacije za sportsku dvoranu te sredstva koje smo kroz proračun predvidijeli za rekonstrukciju atletske staze u iznosu od 478.000,00 kuna, ukupna vrijednost ulaganja u Gradski sportski centar gotovo prelazi 1.300.000,00 kuna, izjavio je Vranješ.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.