Velika biciklistička utrka prošla kroz Makarsku i završila na Vratima Biokova: Kristijan Đurasek pobjednik druge etape Tour Of Croatia

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (20) pobjednik je druge etape utrke Tour of Croatia koja je, nakon 107 kilometara vožnje od početne točke Trogira, u srijedu završena na Vratima Biokova. Mladi Varaždinac, član UAE Team Emirates pobjedu je ulovio u posljednjih 300-tinjak metara uspona te završio utrku u vremenu 2 sata, 43 minute i 38 sekundi ispred španjolskog biciklista Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros) te Talijana Vicenza Nibalija (Bahrain Merida Pro Cycling Team). Ujedno je Đurasek time preuzeo vodstvo i u ukupnom poretku, trenutno ima četiri sekunde prednosti nad Rosonom, devet nad Nibalijem, a utrka Tour of Croatia nastavljena je u četvrtak trećom etapom dužine 236 km između Imotskog i Zadra. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučerašnja, druga, etapa utrke krenula je iz Trogira s tridesetak minuta zakašnjenja, no isto tako je i sam cilj utrke s vrha Sveti Jure prebačen na Vrata Biokova zbog čega je sama dionica sa 123 km skraćena na 107, dok je završni uspon iz Podgore na koncu iznosio 13 umjesto predviđenih 29 kilometara. Naravno, i treću godinu zaredom biciklisti su odvozili kroz Makarsku, gdje ih je na rivi pozdravilo nekoliko stotina posjetitelja koji su strpljivo pratili događanja preko velikog ekrana kod zgrade Grada, a prizori iz Makarske i s Biokova i ovaj su put televizijskim kamerama odaslani u čitav svijet. Kažimo i to da program u Makarskoj nije završen samim krajem jučerašnje utrke – dapače, ljubiteljima rock glazbe dan su zasigurno popravili Riks i Topli Mungosi koji su održali koncert na velikoj pozornici na rivi, a s druge strane mnogi su se iz grada još ranije zaputili na Biokovo kako bi tamo dočekali uzbudljivu završnicu utrke. Mladom hrvatskom biciklistu i trenutno vodećem u ukupnom poretku čestitao je tako i gradonačelnik Makarske Tonći Bilić, uručivši mu prigodne poklone i zaželjevši da stečenu prednost nad konkurencijom zadrži sve do konačnog završetka. Inače, do toga predstoji još nekoliko etapa - četvrta se vozi u petak stazom dužine 171 km povezuje Crikvenicu i Umag, peta je u subotu od Poreča do Učke, a posljednja, šesta etapa, starta u nedjelju u Samoboru te nakon 145 km vožnje završava na konačnom cilju, Trgu sv. Marka u Zagrebu.

O.Franić
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.