Uz cjelodnevnu feštu vaterpola otvoren bazen

5.5.09.


Makarski Vaterpolo klub Galeb će, kao i grad Makarska, 3. svibnja 2009. upisati kao povijesni datum – cjelodnevnim događanjima, nakon 30 godina iščekivanja, svečano je otvoren vaterpolski bazen u kompleksu nove sportske dvorane! Dogodila se prava fešta od vaterpola. Nade makarskog vaterpola započele su već u 14 sati utakmicom protiv prvaka Mornara pobijedivši s rezultatom 7:5, a čak 4 gola zabio je Ivandić.


U 15 sati odigrana je utakmica kadeta Galeba i Mornara, gdje su domaći izgubili rezultatom 10:18, a odličnom igrom sa 6 zabijenih golova istaknuo se Luka Bućan.
Snage su odmjerili i veterani Galeba koji su izgubili sa 7:1 protiv veterana bivših reprezentativaca.
U 17,30 sati odigrana je povijesna utakmica PVK Galeba protiv PVK Siscia iz Siska – prva utakmica domaćeg vaterpolo kluba na svom terenu, pred domaćom publikom!!!


Uzbuđenje se moglo primijetiti ne samo kod igrača i trenera VK Galeba, već i u čitavoj publici. Tribine su do zadnjeg mjesta bile popunjene, a publika je svojim navijanjem do posljednjeg trenutka bodrila naše vaterpoliste. Galeb je gradu tako poklonio svoju prvu pobjedu na domaćem terenu rezultatom 14:11. Mihovil Marinović zabio je čak 5 golova. Sigurni smo da će Galeb i u budućnosti ostvarivati ovakve rezultate u novom bazenu.



Svečanost otvaranja vaterpolskog bazena upriličena je u 19,30 sati himnom Republike Hrvatske i prigodnim riječima gradonačelnika Marka Ožića Bebeka: „Sportaši, bazen je vaš!“, nakon čega je uslijedila dugo očekivana utakmica Hrvatske A reprezentacije protiv Hrvatske B reprezentacije. Najveći pljesak i oduševljenje publika je poklonila nakon prozivke Makaranina Ivana Buljubašića koji je igrao za A reprezentaciju, te pobjedu svog tima rezultatom 14:11 zaokružio s 3 pogotka.



Nakon utakmice pripremljeno je i prigodno druženje za sudionike ovog spektakla u višenamjenskoj dvorani kompleksa. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek tako je razmijenio darove s predsjednikom HVS-a Pericom Bukićem, a čitav događaj uveličala je klapa Garbin.

Zadnje vijesti



Imate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.