Ususret Danu grada Makarske: Program događanja

Edukativno pješačkom turom ,,Makarska i točka'' u kojoj osnovnoškolci upoznaju kulturne znamenitosti svoga grada ušli smo u zadnji tjedan uoči ovogodišnje proslave Dana grada koji obilježavamo 24. listopada.

U tjednu pred nama očekuju vas brojna događanja: sajam mogućnosti na kojem se tradicionalno predstavljaju naše udruge, književna gostovanja, likovne radionice, predavanja, promocije knjiga, izložbe, koncerti, zelena čistka, zabavni program za najmlađe…

Danas nas na Kačićeu trgu od 10,00 očekuje Sajam mogućnosti, tradicionalno predstavljanje udruga, a večeras u 19,00 sati najavljeno je otvaranje izložbe ''Donesi-odnesi'' - izložbe radova polazanika radionica koje su se kroz 2022. održavale u Gradskoj galeriji Antun Gojak.

U petak 21. listopada dvorana Are bit će domaćin promocije knjige ,,Šuma je moj dom'' Nikole Borića, a u subotu 22. listopada ,,Kisnut će kišobran - priča jedne mame'', autorice Maje Muškić.

Subotnje jutro bit će u znaku Zelene čistke na polutokoku Sv. Petar, a u popodnevnim satima na lukobranu će biti održana radionica ,,Nasmijani kistovi''.

Koncert u povodu Dana grada ove godine održat će se dan ranije 23. listopada, a na Kačićevom trgu nastupit će Daleka obala uz podršku DJ Spajića.

Obilježavanje Dana grada 24. listopada započinje u 9,30 sati promendom Gradske glazbe, a u 16,00 sati na Trgu 156. brigade učenici Srednje strukovne škole tradcionalno će pripremati mega tortu uz zabavni program.

U 18,00 sati je u dvorani Arte zajednički koncert će održati učenici Glazbene škole Makarska i glazbenih škola gradova prijatelja iz Općine Stari Grad Sarajevo, Budve, Maribora i Kavadaraca.

Događanja se nastavljaju i u srijedu 25. listopada kada nas očekuje predavanje Marinka Tomasovića ,,Tajanstvenost Kotišine između predaje, vjerovanja i činjenica u arheološkim istraživanjima crkve sv. Martina'' u dvorani Arte.

Dan kasnije, 26. listopada, na rasporedu je književno gostovanje Zorana Žmirića u Gradskoj knjižnici Makarska, a 28. listopada promocija knjige ,,Čiji si ti mali'' Marina Srzića u dvorani Arte.