Uspješno okončano dežurstvo gorskih spašavatelja na Sljemenu


 
Spasili curicu iznad provalije duboke 12 m

Kao i prijašnjih godina, članovi HGSS stanice Makarska sudjelovali su i ove godine na osiguranju muške skijaške utrke Svjetskog kupa koja je održana 6. siječnja na zagrebačkom Sljemenu. Kako je to jedna od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koju je ove godine posjetilo oko 15 tisuća gledatelja iz zemlje i inozemstva, za sigurnost gledatelja i natjecatelja brinulo se 125 gorskih spašavatelja iz cijele Hrvatske među kojima su bila i tri člana HGSS stanice Makarska ( Davor Puharić, Tonći Lalić i Stipe Bušelić )

Članovi HGSS-a imali su pune ruke posla, a u 11 intervencija pružana je pomoć unesrećenima uglavnom zbog padova na zaleđenoj snježnoj podlozi, ali srećom ni jedna intervencija nije bila sa težim posljedicama. To je prije svega zasluga naših spašavatelja koji su postavili konope kao rukohvate na svim teže prohodnim strminama, osiguravali prijelaze preko zaleđene natjecateljske staze Crvenog spusta te doslovno izvlačili i nosili one gledatelje koji su se slabije pripremili za ekstremne planinske uvjete koji su vladali na Sljemenu. Sretni smo da je naš preventivni rad urodio plodom i da je još jednom vrhunska organizacija oduševila kako gledatelje tako i natjecatelje, a putem malih ekrana mogli su pratiti vrhunski sportski događaj iz Hrvatske gledatelji u preko dvadeset zemalja.
Od svih akcija koje su odrađene svakako možemo izdvojiti spašavanje osmogodišnje djevojčice koja je ostala visiti na liftu-sedežnic, a koju je prisebnošću i brzom intervencijom spasio makarski spašavatelj Davor Puharić. Možemo samo nagađati što bi se dogodilo da je djevojčica pala u provaliju dubine oko 12 metara.
Sretni smo da možemo svojim radom i djelovanjem pomoći za opće dobro i biti na usluzi široj zajednici.

Izvješće i slike HGSS Makarska

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.