Uređenje crkve Sv. Mihovila u Velikom Brdu

17.10.08.

Još u rujnu stanovnici Velkoga Brda, na inicijativu Udruge za obnovu i razvoj Velikog Brda „Uzor“ započeli su s akcijom uređena crkve Sv. Mihovila i starog groblja koji je okružuje u zaseoku Baškovići (Žlib). Od tada su vrijedni mještani uredili okoliš, pokosili travu, sanirali veći dio prostora oko crkve i napravili još niz radnji koje su utjecale na opći dojam okoliša crkve.
Dana 16. listopada 2008. u nazočnosti župnika fra Dominika Radića, predstavnika Udruge, mještana i Ivana Nemičića - voditelja Odsjeka za komunalnu djelatnost Grada Makarske, nastavila se akcija saniranja grobova koji se nalaze u dvorištu crkve. S obzirom da se radi o neidentificiranim osobama pokopanima na ovom groblju, mještani će sanirati grobove, odvojiti ih, poravnati teren i iznad svakog groba postaviti kamenu ploču. Kako Udruga, crkvene vlasti i selo imaju samo djelomične podatke o mrtvima, mole se svi koji imaju bilo kakve informacije ili saznanja o pokopanim osobama na ovom groblju da obavijeste župnika ili Udrugu kako bi se iznad grobova postavile kamene ploče s imenima (i ostalim podacima) umrlih na kontakt broj:

098/9646606.

 

  


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.