Uređena kolnička konstrukcija na križanju kod zgrada POS-a

Uređenjem kolničke konstrukcije na križanju sa državnom cestom D-8  kod zgrada POS-a završena je prva faza radova, a do sredine ove godine trebala bi biti završena i druga faza: semaforizacija križanja i pješački prijelaz preko D-8 na istočnoj strani križanja.

Uz nove pješačke i zelene površine, elementi novog križanja su: 3 prometne trake ulice Stari Velikobrdski put koje ulaze u križanje, 1 prometna traka za smjer jug/sjever i 2 prometne trake za smjer sjever/jug - desni skretač prema Splitu i lijevi skretač prema Dubrovniku.

Zahvaljujući završetku radova na Starom velikobrdskom putu, izgradnji i rekonstrukciji Zadarske ulice
(rekonstrukcija i izgradnja zapadnog kraka završena, u tijeku radovi na istočnom kraku) te novim rješenjem na križanju s državnom cestom D-8 kod zgrada POS-a, Grad Makarska dobiva prvu lokalnu obilaznicu koja će omogućiti bržu komunikaciju naselja Veliko Brdo i Zelenka sa centrom te rasterećenje križanja na zapadnom ulazu u grad kod benzinske crpke Crodux. Ukupna vrijednost ova tri projekta koji čine novi prometni prsten na Zelenki je 18.000.000,00 kuna.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.