Ulje na platnu „Biokovo" slikara Stipana Tadića uveličat će Dan grada Makarske

Slika „Biokovo“ Stipana Tadića, najperspektivnijeg slikara mlade generacije, bit će izložena u zgradi Grada Makarske povodom proslave Dana grada. Građani će u ovoj monumentalnoj slici najveće mlade zvijezde hrvatskog slikarstva, Zagrepčanina s njujorškom adresom, imati prilike uživati sve kraja listopada.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Studij slikarstva završio je 2011. godine u klasi profesora Kauzlarića-Atača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2020. godine završio je diplomski studij slikarstva na prestižnom Columbia University School of Arts u New Yorku. Iako mlad, već je etablirani vizualni umjetnik koji djeluje kao slikar, ilustrator, strip-crtač, muralist i zaljubljenik u naivu strip crtač sa ateljeom u Autonomnom kulturnom centru „Medika“. Aktivni je sudionik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudjeluje na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Od 2013. godine je član Hrvatskog društva samostalnih umjetnika. Suorganizator je izložbe „Antisalon“ koja se održava svake dvije godine kao reakcija na Salon Mladih.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što nam je Stipan Tadić ustupio ulje na platnu s motivom Biokova koja je dio ciklusa Hrvatske planine. Ciklus  Hrvatske planine obuhvaća pet ulja na staklu te pet monumentalnih ulja na platnu među kojima se uz Dinaru, Velebit i Sljeme našlo i Biokovo.

Slika će biti izložena u zgradi Grada od 18. – 29. listopada, a građanima je dostupna za razgledavanje radnim danom od 7-15 sati te subotom i nedjeljom od 9 -12 sati.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.