Ulaganja u obrazovanje: 35 studenata ostvarilo pravo na stipendije Grada Makarske

Grad Makarska objavio je na službenoj internet stranici konačnu listu za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. prema kojoj će ove godine ugovori o stipendiranju biti potpisani sa 35 studenata. Grad Makarska studentske stipendije dodjeljuje u 4 kategorije pa će 8 stipendija dobivati uspješni studenti, 15 stipendija bit će dodijeljeno studentima koji pohađaju deficitarne fakultete, 7 studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja te 5 studentima umjetničkih sveučilišnih studija. Mjesečni iznos stipendije je 1000 kuna. Podsjetimo, odlukom gradonačelnika Jure Brkana 2017. je povećan i broj i iznos stipendija koje su do 2017. iznosile 800 kuna, a već početkom sljedeće godine na snagu stupa još jedna odluka kojom će se unaprijediti položaj makarskih studenata.

Riječ je o novoj odluci o sufinanciranju prijevoza redovitim studentima kojom će svi studenti s prebivalištem u Makarskoj, bez obzira na mjesto studiranja u Republici Hrvatskoj, biti u ravnopravnom položaju. Naime, do sada su pravo na sufinanciranje prijevoza ostvarivali smo studenti koji studiraju na u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku jer autoprijevoznici nisu bili zainteresirani za sklapanje ugovora o sufinanciranju prijevoza primjerice iz Rijeke, Varaždina, Osijeka, ili Zadra. Novom Odlukom o financiranju redovitih studenata s područja Grada Makarske, način financiranja prijevoza bit će definiran na način da će svaki student/ica koji ima prebivalište u Makarskoj, a studira u Republici Hrvatskoj, imat pravo na četiri(4) besplatne karte godišnje. 

Kada i na koji način će biti potpisani ugovori o stipendiranju, s obzirom na strože epidemiološke mjere koje su stupile na snagu, studenti koji su ostvarili pravo na stipendije bit će obaviješteni putem službene internet stranice Grada Makarske.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.