Ugasite svjetla na sat vremena!

27.3.09.


U subotu 28. ožujka 2009. u 20,30 sati javna rasvjeta u gradu Makarskoj ugasit će se na sat vremena (dakle do 21,30). Radi se o akciji „Sat Zemlje“ koju organizira DAUP Orion, u suradnji s Gradom Makarska i ostalim gradskim udrugama kako bi se ukazalo na direktno djelovanje čovjeka na klimu zajedničkog nam planeta Zemlje, a pod geslom „Globalna akcija protiv globalnog zatopljenja Zemlje.“
Na inicijativu Oriona, postignut je dogovor sa Gradom i HEP-om da se na sat vremena isključi javna rasvjeta, a u isto vrijeme udruga će održati otvoreno astronomsko promatranje na rivi, pri čemu su pozvane i ostale udruge Grada u osmišljavanju svog programa. Savjetovalište Lanterna organizira izložbu, klapa Murtela pridružit će se pjesmom, a u Bookcaffeu održat će se čitanje knjiga uz svjetlo svijeća. I Svetište Vepric organizira prigodnu molitvu Krunica za spas čovječanstva, a koju će predvoditi don Alojzije Bavčević.
Nakon krunice, predviđeno je promatranje neba s početkom u 23,30 sati.
Orion poziva i sve građana da iziđu na rivu, pogotovo one koji posjeduju vlastite teleskope, a ljubitelji fotografije neka fotografiraju noćno nebo i tako se priključe još jednom UNESCO-vom projektu The World at Night (TWAN).


Svi uradci naših građana mogu se proslijediti na adresu info@hpb-makarska.com nakon čega će biti objavljeni na stranicama www.hpb-makarska.com/twan. U planu i izložba svih pristiglih fotografija naših građana. Najbolji radovi imaju priliku postati dijelom velike međunarodne izložbe „Jedno čovječanstvo, jedno nebo“.
PROGRAM

19,00 sati – Art Caffe IZLOŽBA DJECE LANTERNA – voditeljica Desa Marijeta
20,30 sati – Bookcafe PRIGODNI PROGRAM – voditeljica Vedrana Erceg
20,30 sati – Gradska riva DAUP ORION teleskop – voditelj Robert Zovko
20,30 sati – Gradska riva TWAN foto grada – voditelj Damir Brzica
20,30 sati – Gradska riva KLAPE MURTELA I GARBIN – zabavni program
21,00 sati – Svetište Vepric MOLITVA ZA ZEMLJU – don Alojzije Bavčević
23,30 sati – Svetište Vepric DAUP ORION teleskop – voditelj Gloryan Grabner


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.