Udruga 156. brigade Hrvatske vojske obilježila godišnjicu smrti Gojka Šuška

Na Spomeniku Hrvatskom branitelju u organizaciji Udruge 156. brigade Hrvatske vojske obilježena je 23. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Prisjećajući se velikih zasluga koje je Šušak imao u stvaranju Hrvatske vojske i obrane domovine vijence su položili izaslanstvo Udruge 156. brigade HV, Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’, Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom, Općine Tučepi, Udruge udovica hrvatskih branitelja i HVIDRA.-e.

 

Pozivajući na odavanje pijeteta Gojku Šušku Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade HV, je naglasio da je ratni ministar obrane, uz dr. Franju Tuđmana, bio jedna od najodgovornijih osoba za stvaranje Hrvatske vojske.

 

–Iz pepela je stvorio malu ali moćnu vojnu silu. Ime hrvatskog vojnika spominjalo se s ponosom jednako kao što su oni sa srcem i hrabro branili domovinu. Kao i tada tako i danas ima onih koji žele oblatiti hrvatske branitelje. Mi im to nećemo dopustiti. Ponosni smo na ono što smo dali u Domovinskom ratu, poručio je Kotarac.

 

Molitvu za Gojka Šuška i sve poginule hrvatske branitelje molio je hrvatski branitelj Marijan Mravičić.

 

Misa zadušnica je u 19 sati u crkvi sv. Marka.

 

J. Morović

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.