U subotu 15. izdanje makarske Biciklijade

Dugogodišnja tradicija održavanja makarske Biciklijade dogurala je do 15. godine trajanja, a ususret novom izdanju jedne od najpopularnijih sportsko-zabavnih manifestacija u gradu, koja će se održati u subotu 3. lipnja, pred medijima su se u prostoru gradske vijećnice danas pojavili predstavnici organizatora – Biciklističkog kluba Makarska, Savjetovališta Lanterna i Grada Makarske.
Podsjetimo, tradicionalna Biciklijada iz godine u godinu svojim programom okuplja na stotine građana Makarske redovito napunivši gradsku rivu biciklistima, a čitav grad jednom jedinstvenom promocijom zdravog načina življenja, a tako će gotovo sasvim sigurno biti i ovaj put. Dvodnevni program Biciklijade tako za petak predviđa radionicu podešavanja bicikla, glazbeni program DJ Spajića te BMX show baškovoškog majstora akrobacija Frane Granića, dok će subota biti u znaku glavnog programa, koji počinje podjelom brojeva i majica u 9 sati, sama Biciklijada starta od 10, dok od 10.30 slijedi izvlačenje lutrije uz podjelu brojnih nagrada, te zabavni program koji po tradiciji vodi Joško Marče.
Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji istaknula Sanja Puharić iz Savjetovališta Lanterna, ovaj je projekt istinski primjer dobre i uspješne suradnje o čemu najbolje govori njegova popularnost među građanima Makarske. – Za nas je ovo jedan praznik mladosti, kulture, zdravog življenja i provođenja slobodnog vremena, a iako je već 15 godina organizacije iza nas, i dalje imamo dovoljno entuzijazma – kazala je Puharić zahvalivši se Gradu Makarskoj, Odjelu za društvene djelatnosti i Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti, kao i djelatnicima PP Makarska, redarima i brojnim volonterima bez čije bi pomoći projekt bilo praktički nemoguće iznijeti do kraja. S po nekoliko rečenica predstavili su se također i Ivona Vučić iz Lanterne, kao i predstavnici BK Makarska Siniša Rudelj i Nenad Židić, a u ime Grada zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić kao i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić. – Biciklijada je zapravo jedna sjajna sportska priča, u kojoj su jedan uzoran kolektiv te jedna od najkvalitetnijih makarskih udruga udružili svoje najbolje snage i napravili projekt koji traje evo već 15 dugih godina. Ovo je ujedno i jedan od priloga našem programu Pozdrav ljetu, odnosno čitavom mjesecu kontinuiranih događanja u sferi kulture, zabave i sporta nakon predstavljanja monografije o slikaru Ljubi Videku, festivala Mafest i Dokuma, te drugih zabavnih i sportskih događanja u našem gradu – dodao je dogradonačelnik Družianić.

O.Franić

Promet od trajektnog pristaništa do zgrade Grada zatvara se od 7 do 12.30 sati

Kako je istaknula savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić, i ovogodišnja će Biciklijada podrazumijevati zatvaranje prometa gradskom rivom i centrom grada. – Promet od trajektne luke do zgrade Grada zatvara se od 7 do 12.30 sati, dok će za vrijeme tih dvadesetak minuta same utrke biti zatvoren kompletan potez kojim će prolaziti biciklisti. Vrlo skoro ćemo objaviti nazive ulica u kojima će za vrijeme utrke biti zatvoreno prometovanje, a ja molim sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja jer u pitanju je uistinu lijep projekt. Iskoristila bih priliku pozvati sve građane Makarske da se odazovu i dođu u subotu na rivu te, dakako, ponesu i sigurnosne kacige – poručila je Andačić Krivić.

Program Biciklijade 2017.

Petak

19:30 Radionica podešavanja bicikla (kod zgrade Grada)

20:00 DJ Spajić

21:00 BMX Show by Frane Granić

Subota

9:00 Podjela brojeva i majica

9:40 Nastup Gradske glazbe

10:00 Start Biciklijade

10:30 Izvlačenje lutrije i zabavni program, voditelj Joško Marče
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.