U srijedu 3. rujna Izbor za najbolju tortu makaranu u hotelu Meteor

Ove srijede, 3. rujna u 19,00 sati, na terasi hotela Meteor održat će se natjecanje za Izbor najbolje torte makarane 2014. Na natjecanju je 11 prijavljenih, a o najboljima će odlučiti žiri na čelu s Vedranom Vela Puharić. Tri natjecatelja s najvišim ocjenama očekuju vrijedne nagrade.

U programu će sudjelovati Marino Srzić i Žana Šulenta, a voditeljica je Ana Nakić. U sklopu manifestacije ove će godine udruga Hrapoćuša predstaviti istoimenu tortu iz Dola na Braču koju je Ministarstvo kulture također uvrstilo na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara kao i tortu makaranu. Ni ovogodišnje okupljanje oko najpopularnije makarske slastice neće proći bez 'gostujuće slastice' – najstarije slastice ovog podneblja, a možda i Mediterana – kumpeta, kako ga zovu u Podbiokovlju i na Braču, ili ćuptera kako ga zovu u Zabiokovlju ili mantale, kako kumpet zovu na dubrovačkom području. Za glazbeni dio bit će zadužen bend hotela Meteor i Zbor umirovljenica 'Marineta.' Manifestacija se održava u organizaciji Grada Makarske, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice devetu godinu zaredom.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.