U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića krenuo pilot projekt Univerzalne škole sportova

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića u tijeku je pilot projekt Univerzalne škole sportova koji je pokrenut na inicijativu Grada Makarske  i Društva za poboljšanje kvalitete življenja „Mucrum“ iz Makarske  u suradnji sa Kineziološkim fakultetom iz Splita. U pilot projektu, koji je započeo 1. veljače, sudjeluje 25-oro djece s kojom će se svakodnevnom raditi na sveukupnom motoričkom razvoju i stjecanju vještina iz većeg broja sportova poput atletike, gimnastike, plivanja, nogometa, košarke, rukometa i dr., najavio je glavni pokretač projekta i predsjednik udruge ,,Mucrum'' Dragan Vuković.

- Gledajući današnje doba vidimo da su djeca vrlo malo aktivna i da se jako malo kreću. U dobi do 12 godina djeca su najosjetljivija te je vrlo bitno da u baš tim godinama steknu životne navike vezane uz aktivni život. A to je upravo cilj projekta: povećanje tjelesne aktivnosti, poboljšanje psihofizičkih i kognitivnih sposobnosti kod djece kao i podizanje njihovog samopouzdanja i samopoštovanja. Još jednom bih se zahvalio gradonačelniku Zoranu Paunoviću i Gradu Makarskoj te Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića i Kineziološkom fakultetu u Splitu koji su prepoznali vrijednosti ovog projekta i podržali nas. Očekujemo da će rezultati i utjecaj cjelokupnog programa biti vidljivi već kroz par mjeseci rada što će nam dati dobru referencu za početak ovakvog programa u novoj školskoj godini na jesen i mogućnost uključenja većeg broja djece, kazao nam Vuković.

-Kao što smo ranije isticali razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece, kao i prevencija i smanjivanje pretilosti i drugih bolesti, zajednički su izazov cijelog društva, stoga Grad Makarska ovom inicijativom donosi dio rješenja. Pilot projekt traje do lipnja, kada će se provesti evaluacija, a rezultati koji će se postići zasigurno će biti dobar poticaj i drugim školama da pokrenu ovaj program, komentirao je gradonačelnik Zoran Paunović.

Foto privatni album

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.