U Makarskoj palo najviše snijega u posljednjih 40 godina

18.2.09.

Kako su meteorolozi i najavljivali proteklih dana, jutros u 4 sata na području Makarskog primorja počeo je padati snijeg. Debljina snježnog ogrtača jutros u 7 sati (pri temperaturi od 2 C°) iznosila je na kolnicima čak 2 cm, a i više na mjestima gdje su nanosi vjetra.
Gradski centar Osejava Makarska zaprimio je veći broj poziva građana, no osim dvije lakše prometne nezgode nije bilo drugih prijava materijalne štete.
Na državnim cestama D 512 (Makarska- Ravča), D 39 (Dubci – Imotski) i D 8 (Jadranska magistrala) od ranih jutarnjih sati ureduju 3 ralice, koje će, kad se situacija stabilizira, prijeći na županijske i lokalne ceste.
Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti i Makarski komunalac već od 6 sati počeli su s posipanjem soli i čišćenjem cesta i ulica, pogotovo na frekventnijim mjestima u gradu – u užem gradskom središtu te na području oko škola i tržnice.
Program Radija Makarska rivijera se jutros od 7 do 7,35 sati nije emitirao zbog kvara na elektro-mreži na otoku Hvaru.
Kako obavještavaju iz GCOM-a, problemi tek stižu, s obzirom da je bura već počela pojačavati a temperatura padati (već u 8,30 sti pala je na 0 C°), a, kako prognoze najavljuju, tako će biti i u ostatku dana, te postoji opasnost od poleđivanja.
Komunalno redarstvo Grada Makarske uputilo je poziv građanima putem Radija Makarska rivijera da očiste snijeg ispred svojih kuća, kako ne bi došlo do poleđivanja.
Iz HAK-a upozoravaju da se ne kreće na put iz Dalmacije prema unutrašnjosti, dok vremenski uvjeti ne budu bolji.

Makarske osnovne škole rade prema planu, za razliku od srednjih škola koje danas neće raditi.


U 9,30 sati čišćenje se nastavlja prema Velikom Brdu.


Na Biokovu je u 9,00 sati izmjerena temperatura od -13 stupnjeva.


Od 11,00 sati, trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska (trajekt Ston) do daljnjega je u prekidu.


U 13,00 sati u GCOM-u izmjereni udari bure preko 100 km/h.


GCOM apelira građane da zaštite svoja vodomjerila zbog niskih temperatura.


Za sve informacije ili prijavu štete i ostalih problema zovite Gradski centar Osejava Makarska na 08000 112.


  


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.