U makarskim školama održan 4. medni dan

U makarskim osnovnim školama i ove je godine obilježen ,,Školski medni dan'' u sklopu kojega je prvašićima podijeljeno 138 staklenki meda s markicom hrvatskih pčelinjaka te edukativna slikovnica Pčelica Jelica i Edo medo. Vrijedne učiteljice i lokalni pčelar Joško Šabić održali su kratka edukativna predavanja o tome kako se med proizvodi i koliko  je važan kao namirnica u održavanju zdravlja i pravilne prehrane.

Školski medni dan simbolično se održava 7. prosinca na dan sv. Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara. Grad Makarska projekt uspješno provodi već četvrtu godinu zaredom zahvaljujući suradnji sa Osnovnom školom oca Petra Perice i Osnovnom školom Stjepana Ivičevića te OPG-om Danja Vranješ. Cilj projekta je promocija meda lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) i podizanje svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.