Tristometarski put prema Matićima širi i ljepši

VELOBRĐANI ZASUKALI RUKAVE - Grad Makarska financijski pomogao, a mještani nisu žalili truda

Tristometarski put prema Matićima širi i ljepši

Grad je osigurao potrebnih 300 tisuća kuna za uređenje puta prema Matićima u Velikom Brdu, a dvadesetak obitelji je dobrovoljno dalo ruke. Prije i poslije ljeta vikend su provodili radeći na uređenju starog puta koji će, kada se uredi nogostup te na njega dođe asfalt i zasvijetli rasvjeta, postati lijepo velobrdsko šetalište


Piše Jasna Morović
Foto Smiljan Topić


Već dulje vrijeme Velobrđani su željeli urediti stari put u mjestu koji vodi prema Matićima, a to se ovih dana u većem dijelu radova privodi završetku.
Sve je počelo u svibnju prošle godine kada je grube radove obavilo poduzeće GTP Vrgorac. Prije toga Velobrđani su dobili zeleno svjetlo Grada Makarske da će im osigurati potrebnih 300 tisuća kuna. Mještani su se dogovorili međusobno, kada je već grad imao razumijevanja za njihove potrebe i želje, ne mogu ni oni samo stajati i gledati. Latili su se posla, i dvadesetak obitelji, a na radilištu je uvijek bio barem jedan član, svoje su vikende prije i poslije sezone 'ostavili' na uređenju puta.
Jedan od njih je i Ante Klarić. Podsjeća kako je prije radova tu bio put širok tri metra, a sada su ga proširili na šest metara, a proteklih dana bačen je i posljednji mikser betona. Podignut je i potporni zid visine tri metra.
Nije nam bilo teško raditi, jer znamo da to činimo za svoje dobro, ponosno će Klarić. Dodaje kako još treba postaviti javnu rasvjetu uz put, urediti nogostup i asfaltirati. Misli da će i to uspjeti do sezone.
Novi put koji od crkve sv. Jeronima vodi prema zapadu i Matićima tako će postati lijepa šetnica za žitelje Velikog Brda kao i za njihove goste koji sve više za svoj odmor biraju kuće pod Biokovom.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.