Tribina: Žena na tržištu rada

15.2.2011.


U četvrtak 17. veljače u Vatrogasnom domu u 17 sati održat će se tribina „Žena na tržištu rada“. Radi se o predstavljanju glavnih i specifičnih ciljeva projekta, kojega je provela udruga civilnog društva za promicanje prava žena Domine zajedno sa svojim partnerima Hrvatskom udrugom poslodavaca i Zavodom za zapošljavanje u Splitu. Projekt je financirala EU. Organizatori su Gradsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Županijski interesni odbor žena HNS-a.


O projektu zapošljavanja žena starijim od 40 godina
Tri mjeseca edukacije, a potom tri mjeseca prakse kod poslodavaca i na kraju zaposlenje. Upravo to najugroženijoj skupini nezaposlenih žena na splitskom području u sklopu projekta Europske unije nudi Udruga Domine.
Tri mjeseca edukacije, a potom tri mjeseca prakse kod poslodavaca i na kraju zaposlenje. Upravo to najugroženijoj skupini nezaposlenih žena na splitskom području u sklopu projekta Europske unije nudi Udruga Domine.
Udruga Domine u suradnji sa splitskim Zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom udrugom poslodavaca kroz projekt Žene na tržištu rada – problem ili prilika planira zaposliti najugroženiju skupinu nezaposlenih žena.
Riječ je o ženama starijim od 40 godina, dugotrajno nezaposlenim, samohranim majkama, onima koje su bez posla duže od šest mjeseci, kao i ženama u ruralnim područjima Splitsko-dalmatinske županije.
Projekt sa 152.000 eura sufinancira Europska unija, a provodit će se do 16. studenoga ove godine. U tom će razdoblju Domine educirati žene, organizirane u četiri skupine po 12 osoba, a nakon tri mjeseca dio polaznica će biti poslan na praksu kod poslodavaca.
"Nadamo se kako će većina tamo pronaći i stalno zaposlenje. Dvije skupine žena učit ćemo takozvanom home-officeu, odnosno radu 'od kuće' i otvaranju vlastitog obrta. Splitski Zavod za zapošljavanje bit će ugovorno tijelo koje posreduje između Europske unije i nas, iako se zainteresirane nezaposlene žene mogu javiti i direktno u udrugu. Prva inforadionica planirana je već za idući tjedan", izjavila je za Slobodnu Dalmaciju predsjednica Udruge Mirjana Kučer.
U splitski regionalni ured HUP-a već su se javili poslodavci koji su spremni primiti na praksu nezaposlene žene, a dio ih i zaposliti. Riječ je o tvrtkama Elektra C, PSC Dalmacija, Srednjoj privatnoj školi Oliva allegra, te domovima za starije i nemoćne None i Vita. Svemu treba dodati da se velika potražnja na tržištu odnosi baš na njegovateljice.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.