Treću godinu zaredom: U makarskim osnovnim školama obilježen ,,Školski medni dan''

U makarskim osnovnim školama 7. prosinca, na  dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, obilježen je "Školski medni dan" u sklopu kojega je učenicima prvih razreda Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice podijeljeno 169 staklenki meda proizvođača OPG Danja Vranješ. Uz staklenke, prvašići su u poklon paketu

dobili i edukativnu slikovnicu "Pčelica Jelica i medo Edo", a škole su se pobrinule za provedbu edukacije o važnosti i značaju pčelarstva.

Grad Makarska, zahvaljujući uspješnoj prijavi na Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka, osigurava sredstva za provedbu ovog projekta već treću godinu zaredom.

Cilj programa kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede za cilj ima  educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda kod djece već u ranoj fazi razvoja kao nutritivno vrijedne namirnice te promocija meda i lokalnih proizvođača s ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.