Treći Međunarodni biciklistički uspon na planinu Biokovo 15. svibnja u 10 sati - posebna regulacija prometa od 9 do 10,15 sati

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj u nedjelju 15. svibnja u Makarskoj će se održati Međunarodni biciklistički uspon na planinu Biokovo. Organizatori trećeg po redu biciklističkog uspona „Biokovo 2016“ su Biciklistički klub „Makarska“ i Javna ustanova Park prirode „Biokovo.“


Trasa biciklističke utrke, duga 32 kilometra, počinje ispred zgrade Grada u 10 sati, a završava na najvišem biokovskom vrhu Sv. Juri.


U utrci mogu sudjelovati sve punoljetne osobe i osobe mlađe od 18 godina koje uz prijavnicu prilože i pismeno odobrenje roditelja ili staratelja. Sudionici biciklističke utrke natjecat će se u četiri kategorije: brdski bicikli – muškarci (potkategorije prema godinama starosti: do 20 godina, od 20 do 30, od 30 do 40, od 40 do 50, preko 50 godina, brdski bicikli s gumama od 1.9 inča i širim), brdski bicikli - žene (brdski bicikli s gumama od 1.9 inča i širim), cestovni bicikli – muškarci (potkategorije prema godinama starosti: do 20 godina, od 20 do 30, od 30 do 40, od 40 do 50, preko 50 godina, cestovni bicikli, treking i brdski bicikli s gumama širine ispod 1.9 inča), cestovni bicikli – žene (cestovni bicikli, treking i brdski bicikli s gumama širine ispod 1.9 inča).
Prijave za sudjelovanje primaju se do dana uspona ili na sam dan uspona do 9.45 sati, a startnina iznosi 100 kuna (za maloljetnike 50 kuna). Startnina pokriva ulaz u Park prirode Biokovo (pratnja ne plaća ulaz), majicu, okrepu na stazi, ručak, transfer opreme start-cilj (ruksaci s odjećom i sl.) i osiguranje natjecatelja.

Po završetku utrke, svečanost dodjele nagrada i medalja pobjednicima održat će se ispred PRŠD Arbuna, gdje će biti organiziran ručak za sve sudionike uspona.


Zbog sigurnosti sudionika biciklističkog uspona gradska riva (od trajektnog pristaništa prema istoku) bit će zatvorena za promet u nedjelju, 15. svibnja od 9 do 10.15 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta uspon će biti odgođen.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.