Tradicionalni svibanjski uspon na Biokovo

15.5.08.

Hrvatsko planinarsko društvo Biokovo i ove godine organizira tradicionalni svibanjski uspon na Biokovo, u nedjelju 18. svibnja.
Već u 7,30 planiran je zajednički polazak s Kačićeva trga za sve one koji su u dobroj formi. Cilj ovogodišnjeg uspona je okupiti sve više građana koji će se uspeti na Biokovo, kako bi se izbjegao dolazak osobnim automobilima.
Početak zabavnog programa predviđen je za 11,30 sati, uz zvuke dalmatinske glazbe i tradicionalne dalmatinske igre - potezanje konopa za muškarce, žene i djecu, skakanje u vrećama, bacanje kamena s ramena i biokovsku alku, a sve to uz bogate nagrade. Kao i svake godine, očekuje se velika gužva u 14 sati kada će se početi dijeliti biokovski fažol poznatog planinarskog kuhara Riđana. Povratak je planiran u 17 sati. Pokrovitelji uspona su Grad Makarska i Turistička zajednica Grada.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.