Tiskovna konferencija Gradske uprave

30.12.2011.

Uoči nastupajuće nove 2012. godine, danas (30. prosinca) je održana tiskovna konferencija Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom. Prigoda je to bila za osvrt na rezultate postignute u godini na izmaku te za najavu onoga što se očekuje u novoj godini.
Gradonačelnik je, između ostaloga, istaknuo otvaranje radova na dvama važnim gradskim projektima – lukobranu i stanovima POS-a, a što se zbilo 24. listopada u sklopu proslave Dana grada. Spomenuo je i realizaciju Stručnoga studija za izobrazbu trenera, čime Makarska postaje studentski grad. Studij koji počinje u siječnju pohađat će 50 studenata.
U sklopu natječaja Prekogranične suradnje Adriatic IPA u okviru pretpristupnih fondova EU, Grad je prijavio dva projekta („Adriatic unique public information“ i „Smart cities“) ukupne vrijednosti 1,66 milijuna, a uz njih radi se i na projektu sanacije i valorizacije Mletačke česme i Kačićeva trga, te projektu primjene solarne energije na komunalnoj inrastrukturi. Pokrenut je i postupak brendiranja „torte makarane“, a sređena je i arhiva Grada, dok je Odjel za gosodarenje prostorom proširen novom službom koja radi na poslovima izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvala. Izrađen je i plan ukupnog razvoja Makarske (PUR).
Gradonačelnik je staknuo da sljedeće godine počinju radovi na raskrižju za Veliko Brdo te dvama raskružjima - na Dugišu te na putu za Vrgorac.
Osvrnuo se i na proračun za 2012. godinu, kojeg je ocijenio realnim te naglasio da su sve gradske službe spremne za njegovu realizaciju, u godini koja neće biti laka.
Dogradonačelnik Ivan Ivanda najavio je interdisciplinarni znanstveni skup u organizaciji Grada Makarske i Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“, koji će se pod nazivom „Makarsko primorje od kraja drugog svjeskog rata do 2011.“ održati početkom svibnja sljedeće godine. Skup se organizira u povodu 50. obljetnice katastrofalnog potresa koji je u siječnju 1962. zadesio Makarsko primorje. Ivanda je naveo i neke teme koje će se obraditi te naglasio da će svi radovi s toga skupa izaći u posebnom zborniku i da će Skup, koji će imati izuzetno značenje za Makarsku, sigurno zainteresirati i širu znanstvenu javnost.
Na kraju su nazočnim novinarima i svim građanima upućene čestitke za sretnu novu 2012. godinu.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.