Tiskovna konferencija gradonačelnika

5.11.2010.

Danas (5. studenoga 2010.) u 9,00 sati gradonačelnik Marko Ožić Bebek održao je konferenciju za novinare. Konferenciji za novinare nazočili su dogradonačelnici Ivan Ivanda i Ante Novak, te pročelnici gradskih odjela. Gradonačelnik je novinare upoznao s odlukama i aktima koje je donio kao i onih koje će proslijediti Gradskom vijeću na usvajanje te drugim aktivnostima gradske uprave, posebno ističući organizaciju sajma pod nazivom „Božićni Grad“, koji će se održati od 6. do 29. prosinca na Kačićevu trgu. Taj projekt organizira Grad u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom i makarskim gospodarstvenicima. Uz drvene kućice iz kojih će se nuditi prigodni blagdanski sadržaji i veseli šareni artikli, štandove s hranom i kuhanim vinom, planirana je i velika radionica Djeda Božićnjaka kao i njegove saonice. Izgradit će se i velike božićne jaslice. Trg će biti posebno osvijetljen i okićen, a na njemu će se svakodnevno održavati prigodan kulturno-zabavni program.
I ove će godine, na radost djece, gradom kružiti tradicionalni božićni vlakić sa Svetim Nikolom.
Gradonačelnik je nazočne medije izvijestio i o jučerašnjem sastanku na temu odrona na Stupici.Sastanku su nazočili gradonačelnik Marko Ožić Bebek, dogradonačelnici Ivan Ivanda i Ante Novak, gradonačelnik Grada Vrgorca Boris Matković, načelnikTučepi Ante Čobrnić, načelnik Baške Vode Joško Roščić i predsjednik Općinskog vijeća Podgore Stjepan Vela.
Nakon provedene rasprave nazočni su se složili kako je potrebna žurna sanacija Državne ceste D-512, a kao privremeno rješenje potrebno je postojeću biokovsku cestu Staza - Saranač dovesti u stanje provoznosti osobnih automobila kao nužan prolaz, a od Županijskih cesta tražit će se da se odvoje određena sredstva za uređenje i signalizaciju ceste, kao i pomoć pri koordinaciji kada se cesta pusti u promet.
Osim navedenog, gradonačelnik se osvrnuo i na jedan od projekata kojima se želi postići da Makarska bude i studentski grad. Naime, Grad Makarska ukazao je interes za otvaranjem dislociranog studija fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, s obzirom na postojeće sadržaje i dugu tradiciju Biokovke - specijalizirane bolnice za medicinsku rehabilitaciju, gdje bi se održavala nastava.
Uprava Veleučilišta je na svojoj sjednici podržala zahtjev Grada Makarske, te uputila poziv za sastanak na kojem bi prisustvovali predstavnici Veleučilišta, Grada Makarske i specijalizirane bolnice Biokovka.
O sastanku održanom u Zagrebu u srijedu 3. studenog izvijestio je dogradonačelnik Ivan Ivanda koji je predstavljao Grad Makarsku. Naveo je da su predstavnici Veleučilišta na čelu s dekanom Mladenom Havelkom dali punu podršku inicijativi Grada. Sada slijedi ispitivanje zainteresiranosti za taj studij, te izrada elaborata i priprema potrebne dokumentacije. Dekan Havelka u najskorije vrijeme posjetit će sa suradnicima Makarsku i Biokovku, kako bi se utvrdila daljnja procedura. Inače, studij fizijatrije obuhvaća 50 posto praktične te 50 posto teorijske nastave, i stoga je specijalizirana bolnica Biokovka idealna za nastavnu bazu. Primjer Makarskoj u tom smislu mogao bi biti grad Pakrac, koji odnedavno ima takav izdvojeni studij. Realizacija ove inicijative značila bi i značajno ostvarivanje ideje da Makarska dobije i epitet grada mladih

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.