Tiskovna konferencija Garryja Kasparova

12.7.2012.

Garry Kimovich Kasparov, ruski šahovski velemajstor, najveći šahist svih vremena i veliki prijatelj Hrvatske i Makarske, danas je u hotelu Park održao konferenciju za tisak.
Tema konferencije bila je obilježavanje stote obljetnice HŠS-a uz akciju „Šah uz školu“ kada će Garry 21. srpnja na splitskim Prokurativama odigrati simultanku na 20 ploča. Simultanku, koja je otvorenog tipa, izravno će prenositi HRT 2 od 19:00 sati, a Garryju će se suprotstaviti brojne poznate osobe, Severina Vučković, Igor Štimac, Stipe Božić, te mnogi drugi. Predsjednik dr. Ivo Josipović podržao je ovaj događaj, te se čeka i njegova potvrda dolaska. Čitav događaj humanitarnog je karaktera – prikupljeni prihod ide za akciju „Šah uz školu“.
Ispred HŠS-a nazočne je pozdravio velemajstor Zlatko Klarić te predstavio program „Šah uz školu“ kao i važnost bavljenja šahom kod djece, već od predškolske dobi. Klarić se ujedno zahvalio Kasparovu na dugogodišnjem prijateljstvu, vjernosti i podršci Hrvatskoj – u koju dolazi već punih dvadeset godina.
Upravo stoga povodom Kasparovog šesnaestogodišnjeg ljetovanja u Makarskoj, Turistička zajednica Grada Makarske uručila je portret kojeg je izradila Manufaktura Šimić & Mravičić. Sliku je uručio Tonči Lalić. Uz riječi zahvale Kasparov je istaknuo kako je Hrvatska njegova druga domovina te kako mu je izuzetna čast sudjelovati u njegovoj 2. simultanki (1. je bila 1995. kada je imao okršaj s Goranom Ivaniševićem i Dinom Rađom). Jozo Barač, ispred HŠS-a, najavio je kako će na kongresu FIDE Hrvatsku najvjerojatnije zastupati upravo Garry Kasparov!

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.