Tenisačice zaigrale ragbi, a ragbijaši tenis, djeca oduševljeno navijala

Kids Day u sklopu WTA Makarska Opena hosted by Valamar i ove je godine na Kačićevom trgu okupio stotinjak djece

Makarska, 5. lipnja 2024. - Danas su Kačićev trg u Makarskoj napunili osnovnoškolci i vrtićka djeca. Najmlađi Makarani i Makaranke jedva su dočekali tenisačice turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar i s njima hrabro zaigrali nekoliko poena. Sjajan uvod u tradicionalni Kids Day bio je atraktivan dvoboj tenisačica i ragbijaša koji također u Makarskoj igraju Europsko prvenstvo. 

Najprije se zaigrao tenis, a potom ragbi, dok su klinci zdušno navijali. Egipatska tenisačica Mayar Sherif, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova te hrvatske predstavnice Lucija Ćirić Bagarić i Sara Svetac odlično su se držale u ragbiju, no konkurenciju su potukle do nogu u tenisu.

Najprije zagrijavanje, pa natjecanje, pa sladoled i darovi i za kraj zajedničko fotografiranje. Vrijeme u druženju s djecom brzo prođe. Klince je došao podržati i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sa zamjenicom Antonijom Radić.

„Ovo je odličan događaj. Bilo je mnogo djece i baš su od srca navijali“, rekla je Mayar Sherif, prošlogodišnja pobjednica WTA Makarska Opena, koju su prepoznali brojni Makarani, ali i stranci te je molili za zajedničku fotografiju.