Tematska sjednica Gradskog vijeća: Područje sportsko-rekreativne zone Platno i zaštita Osejave

U petak 23. ožujka održat će se 7. sjednica Gradskog vijeća na temu Područje sportsko-rekreativne zone Platno i zaštita Osejeve. Tematska sjednica, koja je sazvana na prijedlog kluba vijećnika SDP-HNS-HSU, održat će se u gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati.
U obrazloženju zahtjeva za sazivanjem sjednice, između ostalog, navedeno je kako predlagatelji smatraju da je neupitna potreba razvoja sportskog turizma u Makarskoj no ne, kako je naglašeno, na štetu prirodne baštine na kojoj se temelji cijelokupni makarski turizam. – Ostajemo prvi svom stavu iz 2009. i 2011. da je nepotreban i nerealan toliki obuhvat, prvenstveno zbog ekološke zaštite ovog područja. Svi novi sportski tereni u skladu s izrađenom stručnom podlogom, moraju biti u funkciji nadopune postojećih sportskih građevina (Gradski sportski centar, Tenis centar Hotela Makarska d.d.) kako zbog povećanja kapaciteta tako i zbog poboljšanja uvjeta trenažnih postupaka s ciljem održivog razvoja grada Makarske, navedeno je u obrazloženju kojeg u ime kluba vijećnika SDP-HNS-HSU potpisuje predsjednik Sretan Glavičić.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.