Svim umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 3.500,00 kuna uskrsni poklon-bonovi u iznosu od 300,00 kuna

Temeljem odluke gradonačelnika grada Makarske Jure Brkana, Grad Makarska će i ove godine umirovljenicima dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć povodom Uskrsa i to u iznosu od 300,00 kuna. Makarski umirovljenici do prošle su godine jednokratnu pomoć dobivali samo za Božić, a u sklopu aktivnih mjera socijalne politike Grada Makarske, od 2020. godine dobivaju i uskrsnice. Iznos uskrsnica povećan je sa 200,00 na 300,00 kuna. Za podjelu božićnica i uskrsnica Grad Makarska je proračunom za 2021. osigurao 1.200.000,00 kuna.

- 2017. kad smo preuzeli vlast dočekala nas je odluka o podjeli božićnica prema kojoj su pravo na poklon bon mogli ostvariti smo oni umirovljenici s prebivalištem na području grada koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj ili djelomično u RH a djelomično u inozemstvu. Odmah smo donijeli izmjenu odluke i od 2018. božićnice u Makarskoj dobivaju svi umirovljenici čija primanja ne prelaze 3.500,00 kuna neovisno o tome imaju li hrvatsku ili inozemnu mirovinu. S ciljem da našim sugrađanima omogućimo bolji životni standard i uljepšamo uskrsne blagdane od prošle godine uveli smo i uskrsnice zbog čega smo iznos predviđen za jednokratne pomoći umirovljenicima podigli na 800.000,00 kuna što je u odnosu na 2019. godinu više nego dvostruko. Ovo je još jedna u nizu socijalnih mjera koje smo najavili i ostvarili, izjavio je gradonačelnik Jure Brkan.

 

Podsjetimo, pravo na poklon bon u vrijednosti od 300,00 kuna pravo ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Makarske čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina ne prelazi 3.500,00 kuna. Prema spomenutom cenzusu, podjela bonova vršit će se, uz predočenje osobne iskaznice, na slijedeći način:

 

• za umirovljenike koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,

 

• za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili temeljem djelomičnog staža u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uz obvezno predočenje potvrda tuzemne (iz Hrvatske) i inozemne mirovine,

 

• za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili isključivo radnim stažom u inozemstvu, uz predočenje osobne iskaznice i potvrde o inozemnoj mirovini.

 

Podjela uskrsnih poklon – bonova održat će se u dvorani DVD-a na adresi Potok 2, od 8,00 do 13,00 sati, prema slijedećem rasporedu:

 

- u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: A, B, C, Č, Ć

 

- u utorak, 23. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: D,DŽ, Đ, E, F, G, H, I, J, K

 

- u srijedu 24. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: L, LJ, M, N, NJ, i O

 

- u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: P i R

 

- u petak, 26. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: S,Š,T,U,V,Z i Ž

- u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine za umirovljenike koji poklon-bon nisu preuzeli od 22. do 26. ožujka 2021.

 

Poklon - bon moći će se iskoristiti u trgovinama Apfela d.o.o. do 30. travnja 2021. godine.

Prema podacima sa zadnje podjele poklon-bonova iz prosinca prošle godine, pravo na božićnice/uskrsnice u Makarskoj ostvaruje više od 2000 umirovljenika.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.