SVEČANO ZATVARANJE MAKARSKOG KULTURNOG LJETA 2013.

U subotu, 7. rujna, spušta se zastava ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta. Program zatvaranja započinje u 21 sat na Kačićevom trgu. Nastupit će Gradska glazba Makarska, FA Tempet, klapa Makarska, te svjetski prvak u sviranju harmonike Ante Selak.
Nakon spuštanja zastave MKLJ i proglašavanja ove ljetne gradske manifestacije zatvorenom, program se nastavlja na Mletačkoj česmi koncertom Tribute to Dado Slivar.
Ovogodišnje Makarsko kulturno ljeto ostat će zapamćeno po bogatstvu kulturno zabavnih priredbi od kojih su mnoge bile pravi spektakli! Od Zadra do Dubrovnika nema niti jedan grad koji je napravio više preko ljeta od Makarske, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miro Družianić u razgovoru za Makarsko primorje. Najveće zasluge idu Odjelu za društvene djelatnosti, a od ključne važnosti za dobru organizaciju je suradnja s Turističkom zajednicom u smislu Ljetnog karnevala, ribarskih večeri i drugih pučkih zabava, a sve će se finalizirati ovogodišnjom proslavom Hrvatske ratne mornarice u čiji će se program uklopiti ribarska večer simuliranjem događanja iz 887. godine kad su Neretvanski Hrvati kod Makarske pobijedili Mlečane i ubili Dužda. Kulturni turizam oživjele su Večeri u Kali Largi, GaleRica i Rockatansky. Gradski muzej i Gradska galerija Antuna Gojaka svojim stalnim postavom i prilagođenim radnim vremenom za posjetitelje svakako su oplemenile ponudu kulturnih događanja u gradu. Zamjenik se posebno zahvalio gvardijanu fra Anti Čovi na uzornoj suradnji jer su se gostovanja eminentnih hrvatskih imena ozbiljne glazbe održavali u prekrasnom ambijentu stare crkve Franjevačkog samostana, te i Aleksandru Srziću zaduženom za organiziranje tog segmenta.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.