Svečani prijem za vaterpoliste Juga

Ekipa Vaterpolskog kluba Jug Dubrovnik boravi na pripremama u Makarskoj a  tim povodom  vaterpoliste jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova primio je u gradskoj vijećnici gradonačelnik Zoran Paunović. Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Marina Puharić, savjetnik Dražen Kuzmanić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Makarske Ante Bilić.

Zaželjevši dobrodošlicu gostima iz Dubrovnika, gradonačelnik  Paunović istaknuo je kako je Makarska poznata kao grad koji ima komparativne prednosti za razvoj sportskog turizma ali i grad duge vaterpolske tradicije zahvaljujući VK ,,Galeb - Makarska rivijera''.

  • Makarska je za nositelj titule Europski grad sporta za 2024., a tek kad smo se pripremali za kandidaturu shvatili smo koliko je zapravo sport prisutan u svim porama grada. Uz stalna ulaganja u infrastrukturu svjesni smo važnosti promocije sporta i među mladima pa smo prije dvije godine uveli Univerzalnu školu sporta u osnovnim školama koju je, kao jedinstven projekt, pohvalila i europska komisija koja je povodom kandidature prošle godine boravila u našem gradu. Iznimna mi je čast što možemo ugostiti ovakve sportaše i želim vam ugodan boravak u našem gradu, kazao je gradonačelnik Zoran Paunović.

 

  • Što se tiče smještaja i sportskih kapaciteta ovdje imamo vrhunske uvjete i sigurno ćemo doći opet jer se osjećamo ugodno i imamo sve što nam je potrebno za dobre pripreme. Dubrovnik je stvarno jedan lider u turizmu ali po pitanju sportskog turizma dalo bi se učiti od vas. Po pitanju europskog grad sporta i ulaganja mislim da ste odabrali pravi put jer sport nije samo zabava već je vezan za sve pore društva, naglasio je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak zahvalivši se gradonačelniku i pročelnici na dobrodošlici i prijemu.

 

Prijem je završio razmjenom prigodnih poklona i zajedničkom fotografijom.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.