Susret Glazbara u Imotskom

28.4.09.

Jurica Budanko, prof.
Tajnik Gradske glazbe Makarska


Gradska glazba Makarska je u subotu nakon desetak godina izostanka sa natjecanja nastupila na Susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije u Imotskom.
U Gradskoj kino dvorani u Imotskom su uz Makarane nastupile još dvije Glazbe: HPO Gradska glazba Imotski i Gradska glazba Zvonimir Solin. Navedene orkestre je ocjenjivao ugledni pedagog i skladatelj Vlado Sunko. Konačni rezultati će se znati nakon svih županijskih natjecanja. Najbolji orkestri će nastupiti na državnom susretu u Novom Vinodolskom najesen.Gradska glazba Makarska je izvela četiri skladbe: Romansa (J. Janković), The cream of Clapton (E. Clapton-arr. R. Sebregts), Humoreska (A. Srzić) i Andrew Lloyd Webber portrait (arr. J. Treves). Na Susretu u Imotskom je bilo pedeset glazbara uz dirigenta Aleksandra Srzića, predsjednika Marka Raosa, tajnika Juricu Budanka te člana uprave Juru Stapića. Važno je napomenuti kako je u Imotskom ujedno i održana Osnivačka izborna skupština Zajednice puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije, a za predsjednika je izabran Ivan Glibota, dirigent imotskih glazbara. Toj Zajednici je zasad pristupilo 9 orkestara, a u budućnosti se očekuje i pridruživanje ostalih orkestara Splitsko-dalmatinske županije u cilju bolje suradnje i razmjene iskustava.
Sastanak upravnog odbora Gradske glazbe Makarska

Na sastanku rukovodstva Glazbe u utorak došlo je do nekih kadrovskih promjena. Naime, na mjesto dosadašnjeg tajnika Gradske glazbe Makarska Petra Babića došao je Jurica Budanko dok je na mjesto člana upravnog odbora ispred Turističke zajednice došao Dalibor Mlinarević koji je zamijenio dosadašnjeg člana Tonča Lalića.