Suradnja civilnog i javnog sektora u osmišljavanju projektnih aktivnosti: Dobar odaziv udruga na inicijalnom sastanku

Pod nazivom ‘Uloga suradnje civilnog i javnog sektora u razvoju zajednice’, a u zajedničkoj organizaciji Grada Makarske, Građanske inicijative ‘Ruke za bolju Makarsku’ te Udruge Mi iz Splita, u dvorani Glazbene škole održan je inicijalni sastanak predstavnika makarskih udruga i javnih institucija. Sastanak je održan s ciljem osmišljavanja projektnih aktivnosti obaju sektora kao i definiranja smjernica za edukativne radionice, s naglaskom na projektnom planiranju, a vodili su ga predstavnici Udruge Mi Slobodan Škopelja i Nives Ivelja. Inače, događanje je naišlo na visok odaziv, o čemu svjedoči brojka od 25 predstavnika gradskih udruga i javnih institucija, kao i činjenica da je čak četvero predstavnika Grada prisustvovalo sastanku – savjetnica Odsjeka za projekte i razvoj Lidija Vukadin Vranješ, savjetnica za predškolski i školski odgoj Marina Andačić Krivić, savjetnica za kulturu Sandra Vranješ, kao i zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić. – Razvoj civilnog društva i rad civilnih udruga je nešto što krasi svaku uljuđenu sredinu i državu. Makarska ima puno potencijala kojeg samo treba artikulirati i objediniti, a sam dolazak nas četvero iz Grada dokaz je da vjerujemo u vas i da vam želimo biti partneri.
Ja se nadam da će iz ovog izići kvalitetni projekti jer šansi imamo, na nama je koliko i kako ćemo to iskoristiti- kazao je u svom pozdravnom govoru Družianić.Mada ovaj inicijalni sastanak nije urodio konkretnim projektima, doneseni zaključci su sasvim sigurno zadovoljili prisutne: Tako je, naime, dogovoreno da će se ovakvi sastanci održavati u redovnijem kvartalnom ritmu, kao i da će u skorom roku biti formirani projektni timovi unutar srodnih djelatnosti (mladi i obrazovanje, sport, te kultura). Do sredine ožujka ove godine, nadalje, u Makarskoj će biti organizirana informacijsko-edukativna radionica, jednodnevna ili dvodnevna, kako bi se dobila jedna šira slika o projektnom menadžmentu, odnosno planiranju projekata, a svi zainteresirani moći će se u skorije vrijeme prijaviti u nadolazeću ‘Malu školu za udruge’, koju će organizirati i voditi članovi Udruge Mi. Navedena škola bit će besplatna i održavat će se u Splitu, a postoji mogućnost da do njenog početka bude organiziran i prijevoz iz Makarske. – Osobno sam jako zadovoljna odazivom jer nije lako okupiti 20-ak predstavnika udruga i javnih ustanova na jednom mjestu, a moja velika želja je da bude projekata, da ovo urodi plodom, a mi ćemo se staviti na raspolaganje za svu savjetodavnu i ostalu pomoć prilikom izrada i pisanja projekata- kazala je nakon sastanka savjetnica Odsjeka za projekte i razvoj Lidija Vukadin Vranješ. Zadovoljan je bio i jedan od inicijatora sastanka, predsjednik Građanske inicijative “Ruke za bolju Makarsku” Petar Kelvišer. – Drago mi je da su se ljudi odazvali iznijeti svoja viđenja o radu udruga i organizacija, a volio bih da današnja’ masovnost’ bude prisutna i na idućim ovakvim sastancima, jer u današnje vrijeme bez projektnog menadžmenta jednostavno ništa ne funkcionira kako treba, a najmanje civilno društvo-prokomentirao je Kelvišer.
O.F.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.