Socijalna mreža Makarske

22.2.2011.


Piše Joško Lopar

Na radnom sastanku u uredu gradonačelnika Makarske, dr. Marka Ožića Bebeka, u srijedu, 16. veljače, sazvanom nakon inicijative prof. Gloryana Grabnera, potpredsjednika Gradskog vijeća, za pokretanje Socijalne mreže grada Makarske, donesena je odluka o osnivanju zajedničkog tima sastavljenog od predstavnika svih institucija i udruga koje u svojoj djelatnosti uključuju i brigu za rješavanje socijalnih pitanja na području grada. Sastanku su, uz gradonačelnika, nazočili Ivo Raos (Centar za soc.skrb), Jasenka Godinović (HZZO patronažna služba), Lenjin Puharić (Crveni križ), Ivan Nemčić (Komunalni pogon), Nikša Vidoš (GCOM), Ankica Ravlić (Udruga sv.Vinka), Dražen Kuzmanić (Društvene dj.), Alenka Marković (Stacionar u ispostavi DZ) i Gloryan Grabner (G.Vijeće - inicijator).

Tijekom sastanka izneseno je više primjera iz kojih je vidljivo s kakvim se problemima suočavaju službe koje nastoje pomoći socijalno ugroženim sugrađanima, a kojih u Makarskoj i nije tako malo kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Svi nazočni su pozdravili inicijativu za osnivanje tijela koje bi koordiniralo djelovanje svih institucija vezanih za problematiku, a u cilju što učinkovitije i kvalitetnije pomoći socijalno ugroženim sugrađanima i njihovim obiteljima. Donesena je odluka o uspostavljanju Socijalne mreže grada Makarske, a na čelo koje je imenovan upravo inicijator prof. Gloryan Grabner.

- Socijalna mreža grada Makarske ima zadatak izravno povezati postojeće snage u cilju zaštite i spašavanja života kao i skrb za potrebe siromašnih, starih i nemoćnih građana. Pokazalo se da, iako imamo sustave i ustanove koji brinu o socijalno ugroženima, dosadašnji način rascjepkanog djelovanja (svaka organizacija za sebe) ne jamči uvijek potpunu uspješnost kao ni ukupnu kvalitetu skrbi za potrebite. Uspostavom ovoga tijela možemo računati na siguran protok informacija i koordinaciju njenih nositelja kako bi krajnji korisnik, tj. socijalno ugrožena osoba, dobio pravovremenu i najbolju moguću zaštitu- kazao je Grabner, uz najavu donošenja hitnih mjera i projekata već idućeg tjedna.Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.