Savjetovalište Lanterna od 22.3. do 2.4. organizira Festival mentalnog zdravlja MentArt

U okviru projekta MentArt, projekta podrške osobama s psihičkim teškoćama i promidžbe mentalnog zdravlja, Savjetovalište Lanterna od 22. 3. do 2. 4. organizira Festivala mentalnog zdravlja MentArt. Projekt je podržan sa 14.853 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova i provodi se u partnerstvu s Udrugom K.U.M iz Prološca.

 

Cilj projekta je kroz različite umjetničke žanrove; slikarstvo, film, kazalište, fotografiju, ples i glazbu  javnosti približiti problem osoba s mentalnim teškoćama te ukazati na važnost zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja. Vodili smo se razmišljanjem da je umjetnost najbolji način da dopremo do što većeg broja ljudi. Ovim festivalom želimo i priču o mentalnom zdravlju učiniti dostupnom i prihvatljivijom većem broju ljudi. U posljednje vrijeme mentalno zdravlje pomalo nestaje kao važna sastavnica zdravstva i uglavnom se govori o raznim dijagnozama i mentalnim bolestima. Naša poruka ovim projektom i MentArt Festivalom je da svi ljudi, bilo da se radi o osobama s psihičkim teškoćama ili samo o osobama koje nisu sretne onoliko koliko bi željele biti, radom na sebi mogu naučiti unaprijediti svoje mentalno zdravlje i postati sretniji. Pozivamo Vas da nam se pridružite na našem Festivalu mentalnog zdravlja, bilo kao sudionici, posjetitelji ili volonteri. Podržite naše aktivnosti za naš zajednički cilj, a to je zdrava i sretna lokalna zajednica, poručuje voditeljica projekta MentArt Ivona Vučić.

 

Festivalske aktivnosti započele su početkom ožujka oslikavanjem murala na Sv. Petru (Tea Jurišić vizualna umjetnica), a nastavljaju se prema sljedećem rasporedu:

 

 

  • Utorak, 22.3.  u 19 sati u Galeriji Gojak otvorenje Izložbe Mentalna higijena Tine Divić
  • Četvrtak, 24.3. u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Imotski projekcija filma Susjedi Tomislava Žaje
  • Petak, 25.3. u 20 sati u Dvorani Arte koncert Nere Stipičević i benda Travershe Francuska glazbena priča
  • Utorak, 29.3. u 15 sati Art radionica oslikavanja torbi voditeljice Nine Maye Gaće
  • Utorak, 29.3. u 19 sati u Vatrogasnom domu projekcija filma Susjedi Tomislava Žaje
  • Četvrtak, 31.3. u 19 sati u Galeriji Gojak otvorenje Izložbe fotografija Odlučna 
  • Petak, 1.4. u 15 sati na lukobranu plesna radionica Plesnog studija Bajla Conmigo iz Splita
  • Subota, 2.4. u 21 sat u Parku fra Jure Radića koncert grupe Pocket Palma

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.